prejet račun brez naročila

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ursh_
Novinec
Novinec

prejet račun brez naročila

Odgovor Napisal/-a ursh_ »

Pozdravljeni,

kolegica ima dobre pol leta odprt sp za fotografke storitve. V mesecu decembru so jo na hitro po telefonu ujeli oglaševalci. Ker jo je že čakala stranka jih je na hitro odpravila, češ da jim je njihova ponudba zanimiva. Nakar je čisto pozabila na njih, vmes pa je prejela račun za oglaševanje na njihovem portalu. Nevedna je mislila, da če računa ne plača to pač pomeni da ne želi njihove storitve. Ja sem ji sedaj točno objasnila, da v tem primeru je dolžna račun zavrniti.
Danes je prejela opomin z obračununanimi zamudnimi obrestmi.

Ali lahko sedaj oboje skupaj zavrne in se sklicije na to, da ni bila izdana naročilnica ali pa kakršno koli pisno naročilo po e-malu? Bi to vzdražalo?
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: prejet račun brez naročila

Odgovor Napisal/-a lelika »

Mislim, da račun lahko zavrne in se sklicuje na to, da ničesar ni naročila. Bodo pa ji verjetno še kar nazaj pošiljali in na koncu dali v izvržbo in bo tam tudi morala ugovarjati, da ni naročila oglaševanja,

Razen v primeru, da je oglaševanje naročila takrat po telefonu! Ter da se to šteje kot naročilo storitve.
Naj še kdo pove mnenje..
lp
l
ursh_
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ursh_ »

sam kako boš pa dokazoval pri izvržbi, da je bila storitev naročena telefonsko?
ker koker sem se jst za partnerjevo firmo zanimala o izvržbah so mi rekli, da telefosnko naročilo ne velja, da če želim dati izbržbo rabim vsaj mejl ali pa sms... ...nebi je pa rada zavedla da bo potem še stroške izvržbe plačevala
tile oglaševalci so zelo izsiljevalski...
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Lahko da pogovore snemajo in to velja kot dokaz - samo na snemanje te morajo na začetku opozoriti (primer velike firme : Telekom, Petrol, ...), drugače je nezakonito .
Ne se pustit' izsiljevalskim gnidam! (našim in švicarskim - ki so še hujši!) lp
Odgovori