Napoved za odmero dohodnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ivabra
Novinec
Novinec

Napoved za odmero dohodnine

Odgovor Napisal/-a ivabra »

Pozdravljeni,
imam dve vprašanji:

1. Imela sem redno zaposlitev za določen čas in sicer od marca do decembra.
Po preteku pogodbe sem prejela odpravnino v višini 303,63 bruto. Zanima me, ali se ta znesek odpravnine vpiše v dohodninsko napoved v rubriko 1104.

2. Decembra 2014 sem prejela regres za LD za leto 2014, ki je bil izplačan januarja 2015. Regres za LD za l. 2015 sem prejela novembra 2015.
Ali se oba regresa za letni dopust (za leto 2014 +2015) upoštevata pri napovedi dohodnine za leto 2015?

Za odgovor se že v naprej najlepše zahvaljujem.
SaraB
Novinec
Novinec

Re: Napoved za odmero dohodnine

Odgovor Napisal/-a SaraB »

Pozdravljeni!
1. Mislim da se vpiše pod
1109 Drugi dohodki iz delovnega razmerja

V polje »Dohodek« vpišete:

podatek o prejetih nadomestilih in o drugih obdavčljivih dohodkih, ki ste jih prejeli v zvezi z delovnim razmerjem po ZDoh-1 in niso zajeti v prejšnjih oznakah, na primer: odpravnino in druge dohodke v zvezi s prenehanjem zaposlitve; nadomestilo zaradi pogoja v zvezi z zaposlitvijo ali zaradi spremembe v teh pogojih; prejemek zaradi začasnega neizplačila dohodka iz zaposlitve; prejemek za avtorsko delo v okviru delovnega razmerja; dohodek na podlagi udeležbe v dobičku, povezan z zaposlitvijo; dohodek, prejet za vodenje poslovnega subjekta; nadomestilo za uporabo lastnega orodja, naprav in predmetov; nadomestilo za uporabo lastnih sredstev pri delu na domu. Prav tako vpišete plačila za obvezno praktično delo, odpravnine zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi, nadomestila za uporabo lastnega orodja, naprav in predmetov in nadomestila za uporabo lastnih sredstev pri delu na domu, in to le v delu, ki presega znesek, za katerega je v ZDoh-1 določeno, da se ne všteva v davčno osnovo.

2. Ni važno za katero leto je regres - pomembno je kdaj je izplačano. Se pravi spadata v leto 2015 oba.
Odgovori