Pozdravljeni,
Smo lastnik prostora v stavbi in mesečno vplačujemo v rezervni sklad.
Od upravljalca stavbe smo prejeli račun za izvedena dela na stavbi v letu 2015. Račun se krije iz sredstev rezervnega sklada. Do tukaj vse v redu, problem pa je, ker stanje na kontu 086 izkazuje manjši znesek kot je znesek tega računa.
Ker upravljalec knjiži sredstva za celotno stavbo in ne za posameznega lastnika, do točnih podatkov o stanju na naši kartici, ne bom prišla.
Kako naj knjižim ta račun in kako je z odbitkom ddv-ja.
Zahvaljujem se vam za vašo pomoč.
lp
Knjiženje - rezervni sklad
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Knjiženje - rezervni sklad
Ker upravljalec knjiži sredstva za celotno stavbo in ne za posameznega lastnika, ???
Očitno nesporazum - to pač ne more bit' !!! Preveri!
Očitno nesporazum - to pač ne more bit' !!! Preveri!
Poslovne prostore imamo v več stanovanjski stavbi in plačujemo v rezervni sklad, vendar kljub temu, da upravitelj vodi
evidenco rezervnega sklada za celoten objekt, smo si uredili, da vsako leto uskladimo stanje na dan 31.12., kar mislim, da je
tudi pravilno in nujno. Poskušajte pridobiti stanje vaših sredstev, saj to so končno vaša sredstva namenjena vzdrževanju os.
evidenco rezervnega sklada za celoten objekt, smo si uredili, da vsako leto uskladimo stanje na dan 31.12., kar mislim, da je
tudi pravilno in nujno. Poskušajte pridobiti stanje vaših sredstev, saj to so končno vaša sredstva namenjena vzdrževanju os.
Ja, govorila sem še z drugo gospo, katera mi je dala čisto drugačno tolmačenje. Sedaj čakam izpis našega stanja.
Pravi pa, da je naših sredstev bilo dovolj za pokritje tega računa, čeprav imam jaz drugačno stanje na kartici.
Torej predvidevam, da se v preteklih letih ni knjižilo na kto 086. Kako sedaj naprej? Kako naj knjižim tak račun, kako z odbitkov ddv-ja in kako ga vključim v obračun ddv-ja.
Pravi pa, da je naših sredstev bilo dovolj za pokritje tega računa, čeprav imam jaz drugačno stanje na kartici.
Torej predvidevam, da se v preteklih letih ni knjižilo na kto 086. Kako sedaj naprej? Kako naj knjižim tak račun, kako z odbitkov ddv-ja in kako ga vključim v obračun ddv-ja.
Ali bi lahko na podlagi njihovega izpisa stanja po temeljnici poklnjižila na kto 086? V tem znesku bi bila zajeta tudi pretekla leta.
Oz. kako naj popravim stanje iz preteklih let?
hvala
Oz. kako naj popravim stanje iz preteklih let?
hvala
086/78...