Ima mogoče kdo obcestne panoje v osnovnih sredstvih?
Katera amortizacijska skupina bi bila najbolj primerna?
Hvala za mnenja.
amortizacijska stopnja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: amortizacijska stopnja
Nihče?
Sem razmišljala, da je oprema, ker je to "urbana oprema" tako piše na dovoljenju za postavitev...a se mi 20% stopnja zdi previsoka...
l
Sem razmišljala, da je oprema, ker je to "urbana oprema" tako piše na dovoljenju za postavitev...a se mi 20% stopnja zdi previsoka...
l
Kje pa piše, da morate amortizirati po stopnji iz davčne zakonodaje.
Amortizacijska stopnja je odvisna od življenjske dobe tega sredstva in če je ta doba npr. 10 let, jo boste amortizirali po stopnji 10% itd.
lp
Amortizacijska stopnja je odvisna od življenjske dobe tega sredstva in če je ta doba npr. 10 let, jo boste amortizirali po stopnji 10% itd.
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tudi jaz bi to smatral kot opremo, kar pomeni, da je najkrajšaa doba, ki je dačno priznana 5 let. Dobo amortiziranja za poslovne namene določite glede na pričakovano dobo uporabnosti, lahko tudi, če to navede proizvajalec, neko življenjsko dobo.
Verjetno vas je zanimala bolj razvrstitev, ali je to oprema ali gradbeni objekt.
Verjetno vas je zanimala bolj razvrstitev, ali je to oprema ali gradbeni objekt.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko