Pozdravljeni,
prosim za pomoč glede knjiženja PayPal storitev.
Podjetje d.o.o., ki je davčni zavezanec bi rado preko PayPal-a prejemalo plačila za storitve.
Ali se nakazilo prenakaže iz PayPal-a na TRR podjetja, če ima podjetje Mastercard. Nekje sem zasledila, da deluje samo VISA.
Kako knjižite provizijo PayPal-a? Preko bančnega izpiska? Glede na izdani račun?
Hvala.
Lp.
M
PayPal
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PayPal
Pozdravljeni,
mi uporabljamo paypal. Ja, deluje samo na visa kartico. V praksi to pomeni, da lahko sredstva iz paypala (razen če imate račun v ameriki) pobirate dol samo na kartico in samo 500 eur na dan in provizija za dol pobirat je 2 eur, kar pomeni, da dobite na kartico 498 (obup, vem).
Mi tretiramo paypal kot " bančni račun" in knjižimo ta njihov izpis kot izpisek, saj imamo stanje na paypalu, provizija je gor, in razvidna so plačila strank.
Je pa res, da je postopek, da dobiš "pravi podjetniški račun kar dolg" in je povezan tudi s prilivi (moraš jim poslati kar nekaj dokumentov, da ti dvignejo limite za prilive).
mi uporabljamo paypal. Ja, deluje samo na visa kartico. V praksi to pomeni, da lahko sredstva iz paypala (razen če imate račun v ameriki) pobirate dol samo na kartico in samo 500 eur na dan in provizija za dol pobirat je 2 eur, kar pomeni, da dobite na kartico 498 (obup, vem).
Mi tretiramo paypal kot " bančni račun" in knjižimo ta njihov izpis kot izpisek, saj imamo stanje na paypalu, provizija je gor, in razvidna so plačila strank.
Je pa res, da je postopek, da dobiš "pravi podjetniški račun kar dolg" in je povezan tudi s prilivi (moraš jim poslati kar nekaj dokumentov, da ti dvignejo limite za prilive).
Aja, če želite dol pobirat deluje samo na viso. Če pa imate način, kako to porabiti na druge načine (npr. rezervacija hotela, letalske karte), lahko vnesete tudi druge kreditne kartice - v tem primeru pa služijo kot kritje če vam zmanjka sredstev na paypalu.
meurs napisal/-a:Pozdravljeni,
Pozdravljeni,
v kolikor denar iz PayPal-a prenesemo na TRR podjetja, katere konte v dobro in breme uporabimo.
Nikakor mi ne gre knjiženje, ker sem mi prenesena vsota ves čas podvaja.
Hvala in lp.
M