POZDRAVLJENI
Prosim za nasvet glede zasebnika, bolniška nad 30 dni. Kako datumsko pravilno vpisati v PODO obrazec?
Prvi dan zadržanosti ima 10.februar 2016, cel marec je bil na bolniški. Plačati mora prispevke do 10.3., po tem datumu gre v breme ZZZS.
Hvala.
PODO IN BOLNIŠKA NAD 30 DNI
Moderator: Mirko Zbačnik
PODO IN BOLNIŠKA NAD 30 DNI
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: PODO IN BOLNIŠKA NAD 30 DNI
Od dne 23.03.2016 imate refundacijo in ne od 10.3.2016, ker se gleda 30 delovnih dni in 31 delovni dan je prvi dan v breme države.
Ure do vključno 22.3.2016 so v breme zavezanca (rubrika 130)
Ure od vključno 23.3.2016 niso so v breme zavezanca (rubrika 140)
Obvezno izpolnite tudi rubriko 090 glede zadržanost z ustreznimi datumi in upam, da ste v februarju poročali glede bolniške.
lp
Ure do vključno 22.3.2016 so v breme zavezanca (rubrika 130)
Ure od vključno 23.3.2016 niso so v breme zavezanca (rubrika 140)
Obvezno izpolnite tudi rubriko 090 glede zadržanost z ustreznimi datumi in upam, da ste v februarju poročali glede bolniške.
lp
Hvala vam za odgovor. V februarju smo poročali glede bolniške.
Lepo vas pozdravljam.
-
zaskrblenost
- Novinec

Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme, me zanima glede bolniške. Namreč srečujem se prvič s tem. Sem s.p-jevec in sem na bolniški od 29.03.2016. Zanima me če moram jaz kaj poročati na durs in jim poslati bolniški list za dva dni v mesecu marcu in za naprej v mesecu aprilu, ali jim prav tako pošljem bolniški list.
hvala vam za odgovore in še enkrat se opravičujem ker sem se vključila kar v vaš pogovor
lp
da ne odpiram nove teme, me zanima glede bolniške. Namreč srečujem se prvič s tem. Sem s.p-jevec in sem na bolniški od 29.03.2016. Zanima me če moram jaz kaj poročati na durs in jim poslati bolniški list za dva dni v mesecu marcu in za naprej v mesecu aprilu, ali jim prav tako pošljem bolniški list.
hvala vam za odgovore in še enkrat se opravičujem ker sem se vključila kar v vaš pogovor
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Vsekakor, kot za vsak mesec, ko ste "redno" zaposleni, tudi za to obdobje pošiljate obrazec. V rubriki 090 Zzadržanost od dela najprej izpolnite datum pričetka, ko bolška ni več v vaše breme, nato obdobje od kdaj do kdaj za obdobje poročanja je bila ta bolniška in nato še razlog ( Bolezen, je najpogostejši).
V rubriki 105 vnesete vašo zavarovalno osnovo, ter nato 120 mesečni fond ur in če ste ves mesec na bolniški v breme zavarovalnice (ni v breme zavezanca) število ur v rubriki 140, če ste v svoje breme rubrika 130.
Če kaj ne gre skupaj, vam portal eDavki itak "jamra"... ;(.
V rubriki 105 vnesete vašo zavarovalno osnovo, ter nato 120 mesečni fond ur in če ste ves mesec na bolniški v breme zavarovalnice (ni v breme zavezanca) število ur v rubriki 140, če ste v svoje breme rubrika 130.
Če kaj ne gre skupaj, vam portal eDavki itak "jamra"... ;(.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
zaskrblenost
- Novinec

hvala vam za odgovor. to kako izpolnim vem ker mi program izpolni sam. Vendar je mene bolj zanimalo ali moram dokler sem v svoje breme in ne v breme zavarovalnice vseeno na durs poslati bolniški list. Zdaj se mi pa poraja še vprašanje ali bolniški list kaj izpolnim iz zadnje strani ali vse vidijo na dursu, ker za zaposlenega vem kako to poteka, nikoli se pa še nisem srečala, da sem šla sama v bolniško, saj po mojem mnenju imajo tako in tako podatke od mene glede vseh prihodkov in odhodkov iz strani oddaj obrazcev.Po vsej verjetnosti pa bom bila malo dlje zaradi poškodbe izven dela.
hvala vam za odgovor
lp
hvala vam za odgovor
lp