dnevnice?? da ali ne

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lelika
Računovodja
Računovodja

dnevnice?? da ali ne

Odgovor Napisal/-a lelika »

pozdravljeni,

Vem tema verjetno zlajnana ... a jaz tega nisem dolgo rabila in zdaj pa sem tam, ko nisem nič več ziher..

Delavci so na montaži v tujini in imajo organiziran prevoz in plačano spanje. Ali jim pripadajo polne dnevnice za vsak dan bivanja tam? šli za dobo 3 mesecev.

Saj v primeru pa da se delavci vozijo vsak dan v tujino in se dnevno vračajo jim dnevnica pripada, a ne?
Sicer pa tega spodaj ne razumem najboljše.. do 75% , do 25% zneska iz predpisa vlade..Kaj pomneni, da ni cela neobdavčena?
sem že čist zbegana, bolj berem,,bolj ni povezave..

"(2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade."

Hvala vsem
Odgovori