Pozdravljeni,
prejel sem nagrado v skupni vrednostni 2000€ za 2 osebi neko potovanje.
Pri prijavi na potovanje so zahtevali davčno število obeh udeležencev potovanja.
Zanima me sledeče kakšne stroške s strani FURSA oz. davčne uprave lahko pričakujem. Če se bo že kaj trgalo ali se bo trgalo od zneska 2000€ po osebi ali se avtomatično prepolovi znesek - se pravi 1000€ na osebo in gre to v obračun.
Od koga je odvisno kakšen znesek se bo pri davčni upravi obravnaval (od ponudnika, ki posreduje podatke ali koga drugega)
Če je pomemben podatek sem zaposlen z nekako malo manjšo povprečno slovensko neto plačo...
In na koncu koliko približno me bo to potovanje s strain davkov stalo?
Hvala za odgovore!
Davek? od nagrade
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davek? od nagrade
Če so zahtevali obe davčni številki bodo vsakemu posebej (najbrž polovično) obračunali dohodnino od bruto prejemka nagrade
Obračun nagrade izgleda takole
- 2000 eur je neto dohodek / nagrada
- 2000*1,33333 = 2666,66 eur je bruto
- 25% od 2666,66 = 666,66 eur kar znaša dohodnina
V dohodninski obračun vam bo šlo 2.666,66 eur dohodka in od tega vplačane dohodnine 666,66 eur.
Seveda vam bo nekoliko "pobrkljalo" vašo klasično dohodninsko napoved a dohodnina je visoka (25%) in zaradi tega najbrž ne boste na slabšem...najbrž!...kar pa je težko napovedati brez številk vašega dohodka, ki ga prejemate iz naslova zaposlitve.
Vse zgoraj razdelite na pol v kolikor bodo vsakemu posebej obračunali nagrado.
lp
Obračun nagrade izgleda takole
- 2000 eur je neto dohodek / nagrada
- 2000*1,33333 = 2666,66 eur je bruto
- 25% od 2666,66 = 666,66 eur kar znaša dohodnina
V dohodninski obračun vam bo šlo 2.666,66 eur dohodka in od tega vplačane dohodnine 666,66 eur.
Seveda vam bo nekoliko "pobrkljalo" vašo klasično dohodninsko napoved a dohodnina je visoka (25%) in zaradi tega najbrž ne boste na slabšem...najbrž!...kar pa je težko napovedati brez številk vašega dohodka, ki ga prejemate iz naslova zaposlitve.
Vse zgoraj razdelite na pol v kolikor bodo vsakemu posebej obračunali nagrado.
lp