DDV klavzula EU..

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lelika
Računovodja
Računovodja

DDV klavzula EU..

Odgovor Napisal/-a lelika »

Spoštovani forumovci..

nekaj dilem..Slovenski zavezanec za DDV opravlja storitev montaže v Eu in sicer na ladji. Po katerem členu naj ne bi obračunali DDV? Opazila sem da montažne storitve v EU se ne vpisujejo v obrazec DDV-O sicer je šlo za montaže na nepremičnini.

Druga dilema se pa navezuje na gradbene storitve, enako slovenski DDV zavezanec dela pa se opravljajo v EU. ? Saj je naročnik zahteval da račun izstavijo za gradbene storitve in ni obračunan slo DDV. Ali je enak člen kot pri obrnjeni gradbeni pri nas, ali pa to ne bo držalo?

Lepa hvala za pripombe, odgovore, pomoč :-)
vem da je nedelja, a bolj povezujem, bolj res rabim potrditev in..res ni fajn ko si sam..
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: DDV klavzula EU..

Glede navedene druge dileme, mislim da je takole...
Na podlagi 27. člena ZDDV je kraj obdavčitve tam, kjer nepremičnina leži. To pomeni, da je storitev obdavčljiva v državi eu: moramo upoštevati pa tamkajšnjo zakonodajo, ne vem ali bo moral tamle sam prijaviti ta ddv, ali pa to naredil naročnik. Zaračunana storitev pa itak ni predmet našega ddv-ja. Se nikamor ne vpisuje v naše davčne evidence..

Mogoče mi še kdo potrdi.. ;-)

Glede prve dileme me pa moti sicer to da ni nepremičnina-verjetno zato druga klavzula pride v poštev? sem jih tudi mal čekirala...A glede na to da so tam tudi montažne storitve, ,,
gazprom2
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a gazprom2 »

Drži
lelika
Računovodja
Računovodja

Hvala.
Drži glede gradbenih dela na nepremičninah v Eu.

Glede montažnih del na ladji pa sem gledala, če bi mogoče bil 53 člen ZDDV-1 pravilen...
bomo videli...so rekli slepi..;-)
lelika
Računovodja
Računovodja

OJ! Toliko za Info, če bo še kdo potreboval..
Prav je 25,člen ZDDV-1. pa da nisem na to pomislila ;-)
Včasih te kaka panika tak zmede, da pred nosom ne vidiš!

Lp
Odgovori