Na portalu eDavki še nisem pogeldal, a ste že našli vrsto dohodka?
Podjemn - začasno delo pokojencev
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Podjemn - začasno delo pokojencev
Na spletu primerjam obračune začasnega dela upokojencev z obračunom podjemne pogodbe; a je možno, da se razlikuje le v tem, da pri začasnem delu upokojencev ni obračunan znesek prispevka poškodbe pri delu, v višini 0,53 %?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Podjemn - začasno delo pokojencev
Ja, obstajajo pa dve različici podjemne - oseba, zavarovana po 18. členu ZPIZ-2 (vrsta dohodka 2501) in oseba, zavarovana po 20. členu ZPIZ-2 (vrsta dohodka 1501). Vrsta dohodka 1516 - dohodek iz občasnega in začasnega dela upokojencev.
Če odmisliva ali zavarovanje po 18. členu ali 20. členu pri podjemni pogodbi, se dohodek pri začasnem delu in "klasični " podjemni pogodbi razlikujeta v tem, da je:Mirko Zbačnik napisal/-a:a je možno, da se razlikuje le v tem, da pri začasnem delu upokojencev ni obračunan znesek prispevka poškodbe pri delu, v višini 0,53 %?
- pri podjemni pogodbi prispevek za poškodbe pri delu določen v odstotku od bruto zneska;
- pri začasnem delu upokojenca pa je isti prispevek določen v fiksnem znesku (pavšalnem znesku) 4,62€.
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Hvala za pojasnilo.
PS.: Malce pzno sem se odzval, moj PC je šel na redni letni pregled.
PS.: Malce pzno sem se odzval, moj PC je šel na redni letni pregled.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko