Pozdravljeni,
Nedavno sem končal delovno razmerje pri podjetju, za katerega sem opravljal delo v avstriji in je registrirano v Mariboru. Razlog končanja je bil, da mi podjetje ni izplačevalo vseh dodatkov, ki bi mi jih moralo. Prav tako mi niso zagotovili dela, saj sem bil v treh mesecih en mesec doma in prejemal minimalno plačo. Tako sem se odločil za tožbo vendar ne vem kako naj obračunam stroške za delo v avstriji.
Jaz živim v ljubljani, sedež podjetja je v Mariboru. Kako naj obračunam potne stroške(ali dnevnice), saj sem moral za to, da sem lahko prišel na delo, sam plačati stanovanje na svoje stroške in za to nisem prejel nobenega povračila.
V Avstrijo smo se vsak dan vozili iz maribora v Graz. Na plačilni listi mi je podjetje prevoz obračunalo kot materialni strošek.
Ali mi mora podjetje izplačati dnevnice in po kateri zakonodaji? Slovenski ali Avstrijski?
V avstriji je bil moj delovnik po 10ur, včasih tudi 11 ali 12. Po kateri zakonodaji (slovenski ali avstrijski) mi mora delodajalec izplačati plačo in nadure?
Kakšna je minimalna urna postavka za delo v avstriji za strojnika? (ve kdo kje lahko to najdem?)
Malice nisem imel plačane. Ali mi mora plačati podjetje malico, kot je to po slovenski zakonodaji določeno ali ne.
Prav tako mi podjetje ni zagotovilo dela, kot je bilo določeno v pogodbi in sem zaradi tega utrpel izpad dohodka. Ali lahko zahtevam povračilo za nastali izpad.
Tako sem v petih mesecih skupno opravil:
54 delovnih dni
459 Obračunanih ur (po slo urnih postavkah)
513 ur na delovnem mestu(odbijali so mi 1 uro na dan za malico in pavzo)
47 Neplačane nadure po avstrijski zakonodaji oz. z odbitkom ene ure
91 neplačanih nadur po slovenski zakonodaji
Hvala za informacije
Tožba: Plačilo za delo v avstriji in nezagotovljeno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gorankoleznik
- Novinec