Izvršba po novem NUJNO-RABIM PRI PLAČI!!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ttaanniiccaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Izvršba po novem NUJNO-RABIM PRI PLAČI!!

Odgovor Napisal/-a ttaanniiccaa »

Pozdravljeni,

Prejeli smo sklep o davčni izvršbi na denarne prejemke dolžnika, ki se je pri nas zaposlil 20/06/2016.
Ta mesec bo prejel svojo prvo plačo v tem podjetju za 9 delovnih dni cca 350€ brutto.

Sedaj me zanima, glede na to, da mora tej osebi ostati po rubežu na denarna sredstva pri organizacijah za plačilni promet vsaj 76% minimalne bruto plače, ki trenutno znaša 790,73€- torej je to 600,95€, ali mu ta mesec sploh kaj obračunam oz odtegnem od plače????

In še, kako naj vem, koliko ima ta oseba dejansko priliva na banki oziroma, ali naj me to sploh ne zanima?
Klicala sem na banko, dejali so, da oni tega sklepa niso prejeli.

Ali moram naprimer prihodnji mesec zaposlenemu obračunati plačo tako, da bo prejel na TRR 600,95€ osebnega dohodka plus npr 100€ povračila stroškov za malico plus npr. 100€ povračilo stroškov prevoza. Potemtakem mu bo na TRR-ju ostalo več oz bo priliv na TRR iz našega podjetja večji kot 600,95€. PRILIV BO 800,95€.

HVAAALA ZA POMOČ.
jetforce
Nov član
Nov član

Re: Izvršba po novem NUJNO-RABIM PRI PLAČI!!

Odgovor Napisal/-a jetforce »

Pozdravljeni,

prvi mesec mu ne trgate nič, drugi mesec pa skladno z sodbo visokega sodišča VSL sklep II Ip 6173/2011 izvršba v kolikor je v le-tej izrecno napisano na denarne prejemke velja tudi za malico in povračila za prevoz iz in na delo.
Odgovori