Ko sem imela s.p sem nekajkrat v Nemciji kupila nek material, ki sem ga rabila za izdelavo...vedno so mi posiljali racune brez DDVja, zdaj pa Nemci zelijo, da placam ves DDV za nazaj, ker ne najdejo moje VAT stevilke v sistemu.
Jaz sicer nisem vedela, da delam karkoli narobe, oni so avtomaticno posiljali racune brez DDVja.
Seveda bom placala, ce morem, vendar me zanima, ce sem v kaksnem prekrsku in ali lahko placam DDV za nazaj (leto 2014 in 2015)? Pa komu placam? Jaz v Slo nisem davka odvajala od teh racunov...
Hvala
Tina
Nezavezanec za DDV in nakup v EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Nezavezanec za DDV in nakup v EU
Moje mnenje: če jim ob naročilu nisi dala IDŠT za DDV - se pravi svoje davčne št s predpono SI, jim nisi dolžna za nazaj plačati DDV, če ga takrat niso ob/za/računali ; niti nisi v nobenem prekršku.
PS Ena milost bi bila, če bi šlo za enkratno nabavo - ampak če so šele po dveh letih pogruntali (oz. jih je mortda njihova davčna pogruntala?), potem naj svojo zanikrnost kar sami pokrijejo.
PS Ena milost bi bila, če bi šlo za enkratno nabavo - ampak če so šele po dveh letih pogruntali (oz. jih je mortda njihova davčna pogruntala?), potem naj svojo zanikrnost kar sami pokrijejo.
Ob narocilu sem dala svojo ID, saj sem mogla...ocitno pac niso preverili, ali sem zavezanec ali ne, zdaj pa po moje njihova davcna njih terja...
Ali sem mogoce v Nemciji v kaksnem prekrsku?
Ali v Sloveniji? S.p je zaprt ze eno leto...
Ali sem mogoce v Nemciji v kaksnem prekrsku?
Ali v Sloveniji? S.p je zaprt ze eno leto...
" Ob narocilu sem dala svojo ID, saj sem mogla.??? - najbrž morala, ampak kako bi morala, če je nisi imela?
Če si dala IDŠT - ki je kot mali zavezanec nisi imela - si seveda v prekršku v enotnem DDV sistemu EU - se pravi v SLO.
Če si dala IDŠT - ki je kot mali zavezanec nisi imela - si seveda v prekršku v enotnem DDV sistemu EU - se pravi v SLO.
Pred leti smo imeli nasprotno zadevo. Durs je kaznoval nasega zavezanca, oziroma naš zavezanec je moral plačati ddv,ki ga ni zaračunal.