dohodnina in s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
svaljkec
Nov član
Nov član

dohodnina in s.p.

Odgovor Napisal/-a svaljkec »

Lepo pozdravljeni

Zanima me sledeče

Sem zaposlen v gostinstvu z minimalno plačo,ostalo dobim preko normiranega s.p.ja kjer imam davek ze vnaprej določen.
Kako je na koncu z dohodnino,z redno plačo najbrž kot dosedaj,drugo leto uveljavljam otroka in dobim izračun za dohodnino.
Me pa zanima kako je z s.p.jem,ali se znesek od s.p.ja skupaj prišteje k normalni plači in se potem uvrsti v dohodninski razdred.....

Drugo vprasanje pa je za popoldanski s.p. in sicer imam račun odprt pri določeni banki,izdam račun za s.p. in dobim nakazilo.
Sem pa položil neko večjo vsoto privarčevanega denarja na s.p. račun in ga naslednji dan prenakazal na navadni trr,ker imam banko od s.p.ja v bližini matična je pa daleč stran.Ali to predstavlja kakšen problem za s.p.?

hvala za odgovor
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: dohodnina in s.p.

Odgovor Napisal/-a slovan »

svaljkec napisal/-a:Me pa zanima kako je z s.p.jem,ali se znesek od s.p.ja skupaj prišteje k normalni plači in se potem uvrsti v dohodninski razdred.....
Dohodnina pri normiranem s.p.-ju je dokončen davek zato se dohodek dejavnosti ne prišteva k drugim dohodkom, ki so obdavčeni z letno dohodnino.
Zaplete pa se lahko, ker opravljate storitve/dejavnost samo z enim "naročnikom", ki je vaš delodajalec in verjetno so te storitve enake kot jih opravljate pri rednem delu (in imajo vse elemente delovnega razmerja: isto delo, v istih prostorih, po navodilih delodajalca, z opremo delodajalca....). Pri davčnem pregledu "dacarji" te dohodke smatrajo kot dohodke iz delovnega razmerja in jih kot take tudi obdavčijo. Zato previdnost ni odveč.
svaljkec napisal/-a:Sem pa položil neko večjo vsoto privarčevanega denarja na s.p. račun in ga naslednji dan prenakazal na navadni trr,ker imam banko od s.p.ja v bližini matična je pa daleč stran. Ali to predstavlja kakšen problem za s.p.?
Na navadni račun bi lahko nakazali/položili tudi v "banki od s.p.-ja" brez posredovanja računa, ki je račun dejavnosti. Ali to predstavlja problem ali ne, je odvisno ali vas bodo dacarji pri "ogledu" dokumentacije s.p.-ja povprašali po vsebini tega pologa na račun. Sicer pa menim, da kakšne večje škode ne more biti.

lp
Odgovori