Lep pozdrav.
Imam s.p. in bom od 10.10 - 14.10 bom uveljavljal očetovski dopust za katerega dobim nadomestilo od 15.10 naprej pa očetovski dopust od katerega bom dobil plačane prispevke.
Trenutno koristim skrajšan delovni čas do 3. leta starosti otroka.
Do sedaj sem izpolnjeval obrazec OPSVZ tako, da sem pod 60 (tedenski sklad ur zavezanca) vpisal 40 (ali bi moral 20 ker sem za polovični delovni čas?) pod 90 (zadržanost od dela) pa sem dal razlog zadržanosti 30.
Kako pa naredim za ta mesec? Mi lahko kdo pomaga. Hvala
Očetovski dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Očetovski dopust
Tako kot ste do zdaj od ne vem kdaj obracunavali ni prav.
Pod 060 bi morali vpisati 20!
Tako bo cel cas od prvega dneva odlocbe CSD za starsevstvo...
a to ste vi al racunovodja verjetno tudi v obrazcu M1 predhodno spremenili..
Tako ni nobene zadrzanosti samo 20 urni prispevki. Za drugih 20 ur pa vas prijavi CSD in vam on krije in prijavlja svojih 20 ur.
Lp
Pod 060 bi morali vpisati 20!
Tako bo cel cas od prvega dneva odlocbe CSD za starsevstvo...
a to ste vi al racunovodja verjetno tudi v obrazcu M1 predhodno spremenili..
Tako ni nobene zadrzanosti samo 20 urni prispevki. Za drugih 20 ur pa vas prijavi CSD in vam on krije in prijavlja svojih 20 ur.
Lp
Re: Očetovski dopust
Potem ko imaste to prav pa naprej...
za te 4 dni razlog zadrzanosti 30.
vnesete prvi dan zadrzanosti, nato pa zadrzanost za krajsi del cas!
Oznaka 140 zadrzanost ni v breme zavezanca - se vam izracunajo ure te zadrzanosti.
Od 15.10 pa nova zadrzanost spet prvi dan vnesete in enako kot zgoraj za krajsi del cas- razlog 31. Ter se vam izpise pod oznako 150 - zopet st ur od 15. Naprej
Ce seveda imate urejeno starsevstvo z CSD -odlocba in je prijavljena sprememba, bi tako izracun moral biti pravilen.
Lp
za te 4 dni razlog zadrzanosti 30.
vnesete prvi dan zadrzanosti, nato pa zadrzanost za krajsi del cas!
Oznaka 140 zadrzanost ni v breme zavezanca - se vam izracunajo ure te zadrzanosti.
Od 15.10 pa nova zadrzanost spet prvi dan vnesete in enako kot zgoraj za krajsi del cas- razlog 31. Ter se vam izpise pod oznako 150 - zopet st ur od 15. Naprej
Ce seveda imate urejeno starsevstvo z CSD -odlocba in je prijavljena sprememba, bi tako izracun moral biti pravilen.
Lp