Pozdravljeni, imam račune prejete od dobavitelja storitev iz trtje države (Srbija, BIH). Storitve (servisiranje) so bile opravljene v trtjih državah, mi pa smo naročnik. Dobavitlj nam izstavi račun z obračunanim njihovim DDV-jem.
Zanima me kako pravilno poknjižim tak račun?
storitve opravljene v tretji državi in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
snežakinja
- Začetnik

Re: storitve opravljene v tretji državi in DDV
najprej se prepricajte,da je ddv upraviceno zaracunan.
ce je; neto storitev = strosek,DDV = terjatev do drzave (Srbije), bruto vrednost = obveznost do dobavitelja.
ce je; neto storitev = strosek,DDV = terjatev do drzave (Srbije), bruto vrednost = obveznost do dobavitelja.
Dobite lahko Hiter, Poceni, Kvalieten nasvet. Katerega boste izbrali?
-
snežakinja
- Začetnik

Najlepša hvala za odgovor.
Na tak način knjižimo, kadar dobimo račun z obračunanim DDV iz držav članic EU in ga potem od the držav zahtevamo nazaj.
Od Srbije, BIH...pa ga ne, zato me knjiženje malo zmede. Damo bruto na strošek? Ali moramo delati samoobdavčitev ali znesek sploh ne gre v davčne knjige?
Hvala.
Na tak način knjižimo, kadar dobimo račun z obračunanim DDV iz držav članic EU in ga potem od the držav zahtevamo nazaj.
Od Srbije, BIH...pa ga ne, zato me knjiženje malo zmede. Damo bruto na strošek? Ali moramo delati samoobdavčitev ali znesek sploh ne gre v davčne knjige?
Hvala.
kot receno; najprej se prepricajte ali je ddv pravilno obracunan. ce je-knjizite kot ze zepisano. praviloma ni pomembno kje je izvajalec lociran...obstajajo izjeme,a ni tema te debate.
ce ni; zavrnite racun in obracunate DDV od neto storitve. knjizbe enake,kot omenjeno, la da tujega DDV ne upostevate, pac pa ter/obv iz naslova samoobdavcitve.
ce ni; zavrnite racun in obracunate DDV od neto storitve. knjizbe enake,kot omenjeno, la da tujega DDV ne upostevate, pac pa ter/obv iz naslova samoobdavcitve.
Dobite lahko Hiter, Poceni, Kvalieten nasvet. Katerega boste izbrali?