zamudne obresti in ODO-2
Moderator: Mirko Zbačnik
zamudne obresti in ODO-2
Se komu sanja, kaj se vpisuje v obrazec ODO-2, poleg najemnin so namreč omenjene tudi obresti. Bomo potemtakem poročali tudi za zamudne obresti, ki nam jih v višini nekaj tolarjev zaračunata Telekom in Mobitel. Vsa stvar je precej smešna, davčna je sicer dala neka navodila v davčnem biltenu, vendar je samo prepisala člene zakona in zadevo še malo zakomplicirala, ko pa pokličeš tja, nihče nima pojma za kaj se gre. [?]
Zaradi obveznosti poročanja ODO-1 in ODO-2 najemniki že pošilajo svojim najemodajalcem izjave s svojo davčno št. in tekstom da so rezidenti obvezani za plačilo davka od dobička.Vendar pa navodil razumljivih za širšo javnost DURS še ni sproduciral, referenti pa tudi še nimajo okrožnice kako se bo delalo in kam bodo vlagali vse silne papirje. Veretno bodo zaposlili še koga.
Ali ima kdo že kakšno razlago kako je z zamudnimi obrestmi in najemninami v primeru dveh pravnih oseb, rezidentov.
Hvala
Lp
Tanja
Ali ima kdo že kakšno razlago kako je z zamudnimi obrestmi in najemninami v primeru dveh pravnih oseb, rezidentov.
Hvala
Lp
Tanja
-
IHS17042002
- Nov član

- Kraj: Slovenia
Mislim, da je res prišel čas, da imena tistih, ki pišejo tako nerazumljive zakone, javno objavijo in obesijo na sramotilni steber. Ne vem kako je z vami ampak jaz sem zakon prebrala že nekajkrat in ga vsakič drugače razumem, tolmačenje, ki ga je dal DURS pa je tako ali tako samo prepis členov iz zakona. Zdaj imam že toliko različnih informacij in mnenj, da se mi počasi že meša.