Pozdravljeni,
podjetje je izdalo avansni račun za prejeto plačilo brez obračunanega ddv-ja, saj gre za oproščen promet. Zanima me ali se ta avansni račun vnese v knjigo izdanih računov in in znesek zajame v obračunu ddv?
Prejeli smo račun davčnega nezavezanca iz EU. Ali je potrebno narediti samoobdavčitev?
Hvala za vašo pomoč.
Avansni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Avansni račun
avans za oproscen promet jaz ne bi vpisoval v I-RAC, ker obdavcljiv (t.j.davka oproscen v vasem primeru) dogodek se ni nastal.
glede samoobdavcitve; vedno morate pri taksnem vprasanju najprej pojasniti vsebino transakcije, na osnovi cesar se doloci davcna obravnava.
glede samoobdavcitve; vedno morate pri taksnem vprasanju najprej pojasniti vsebino transakcije, na osnovi cesar se doloci davcna obravnava.
Dobite lahko Hiter, Poceni, Kvalieten nasvet. Katerega boste izbrali?
Re: Avansni račun
Hvala za odgovor.
Torej, zanima me kako ravnati v sledečih primerih:
- kako je v primeru ko davčni nezavezanec iz EU opravi storitev svetovanja za slovenskega davčnega zavezanca v kraju izvajalca storitev
- kako je v primeru, ko davčni nezavezanec iz EU opravi storitev za slo davčnega zavezanca v kraju naročnika
- v primeru ko nezavezanec iz tretje države opravi storitev svetovanja za slo davčnega zavezanca v kraju izvajalca
Hvala, lp
Torej, zanima me kako ravnati v sledečih primerih:
- kako je v primeru ko davčni nezavezanec iz EU opravi storitev svetovanja za slovenskega davčnega zavezanca v kraju izvajalca storitev
- kako je v primeru, ko davčni nezavezanec iz EU opravi storitev za slo davčnega zavezanca v kraju naročnika
- v primeru ko nezavezanec iz tretje države opravi storitev svetovanja za slo davčnega zavezanca v kraju izvajalca
Hvala, lp