Pozdravljeni
Pojavil se mi je sledeč problem:
vsak konec meseca strankam za celoten mesec nazaj izdamo fakturo. Do sedaj so nam bila plačila izvršena le na TRR. Letos pa bi nam nekaj strank želelo storitve poravnavati v gotovini.Kaj sedaj? Fakture so bile izstavljene npr.28.02., plačilo pa bo recimo 15.03....kaj s takšnim računom, kako ga davčno potrditi, na kateri datum? Kaj, če mi nekdo prinese gotovino v npr.mesecu juliju kot plačilo računa za npr.februar? Ali na dan plačila lahko izdam gotovinski račun preko mini blagajne in ga samo priložim k originalni fakturi kot dokazilo, da je plačilo gotovinsko in račun tudi davčno potrjen )v tem primeru bi imel original račun tudi drugo številko kot račun napisan preko mini blagajne)? Pripominjam tudi, da mi program za fakturiranje ne omogoča davčnega potrjevanja računov. Prosim za mnenja oz.pomoč.
Hvala že vnajprej
gotovinsko plačilo računa in davčna blagajna
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: gotovinsko plačilo računa in davčna blagajna
Pridobite brezplačno digitalno potrdilo, se retistrirajte, račun izdajate na "VKR" računih in jih v roku 8 ni poročate na eDavke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko