Pozdravljeni,
imam primer, ko moram delavcu pri plačili obračunati 24 ur bolniške. To je vse kar ima ur v februarju. Vzamem njegovo bruto osnovo januarja in dobim urno postavko, od tega obračunam 80% vendar mi javlja, da je pod minimalno. Kako je s tem? Tudi v IREK mi pod določene vrstice zajame znesek do minimalne plače. Ali je to ok ali moram ročno popraviti IREK in tega ne upoštevam? Ker če mu dam višjo urno postavko je kot bi delal.
Prosim za odgovor!
Hvala!
osnova za bolniško
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: osnova za bolniško
nIČ NI. On dejansko dobi manj, če je 80% bolniška. Obračunati mu je treba za razliko do minimalne osnove- le prispevke.
lp
lp
Re: osnova za bolniško
prosim za pomoc.
kako naj prodem do osnove za boleznine ce zappsleni ni v republiki sloveniji in dokumentacije mi ni dostavil. v letu 2016 je kmel 5 mesecno odsotnost oz dela, kako naj pridemo kot njegovi delodajalci do refundacije. potrebujemo os. boleznine za 2015, takrat je imel zaposleno svoje podjetje ki vec ni aktivno. kaj naj sedaj mi. kako do refundacije????
prosim za pomoc
kako naj prodem do osnove za boleznine ce zappsleni ni v republiki sloveniji in dokumentacije mi ni dostavil. v letu 2016 je kmel 5 mesecno odsotnost oz dela, kako naj pridemo kot njegovi delodajalci do refundacije. potrebujemo os. boleznine za 2015, takrat je imel zaposleno svoje podjetje ki vec ni aktivno. kaj naj sedaj mi. kako do refundacije????
prosim za pomoc