Prihodek iz preteklih let....

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
milo
Začetnik
Začetnik

Prihodek iz preteklih let....

Odgovor Napisal/-a milo »

Pozdravljeni,

ugotovila sem, da sem v preteklem letu upoštevala oz. prikazala premalo prihodka zaradi napake pri izpisih, ki jih prejemam iz lokala. Gre se samo za 6,61€. Glede na to, da smo bilance že oddali bi najraje poknjižila v redne prihodke vendar nisem sigurna. Ali lahko to prikažem pod redne prihodke 76 ali je bolje pod izredne? DDV sem obračunala v januarju.

Hvala vam za pomoč in lep pozdrav.
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: Prihodek iz preteklih let....

Odgovor Napisal/-a lelika »

Ponavadi se naredi preko popravka poslovnega izzida. Tudi tako poknjižite.
lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

lelika napisal/-a: 22 Mar 2017, 12:16 Ponavadi se naredi preko popravka poslovnega izzida. Tudi tako poknjižite.
Napaka se popravi preko poslovnega izida, če gre za bistveno napako (glej Uvod k SRS): Učinek popravkov pomembnih napak iz preteklih obdobij se ne vključi v poslovni izid obdobja, v katerem je prišlo do odkritja napak, popravki napak, ki ne presegajo praga pomembnosti, pa učinkujejo na tekoči poslovni izid.

Popravek vključite med redne prihodke, saj pojma izrednih prihodkov ne poznamo več (so samo še drugi prihodki). Ampak glede na to, da se napaka nanaša na premalo izkazane redne prihodke v bilanci za leto 2016, knjižite to razliko tudi med redne prihodke.
Druga varianta pa je, da bilanco popravite, ker še ni potekel rok za oddajo (vprašanje je, če je smiselno glede na minimalni znesek).

lp
lelika
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lelika »

Tako..je premajhen znesek..Torej tu tudi velja pravilo glede na pomembnost...

lp
milo
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a milo »

Hvala vam za odgovore...Glede na to, da je znesek tako nizek ga bom vključila v redne prihodke tekočega leta...

Še enkrat hvala za vašo pomoč.
Odgovori