Plus 500 in napoved davka

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Jack007
Novinec
Novinec

Plus 500 in napoved davka

Odgovor Napisal/-a Jack007 »

Sam sem trgoval letos prek portala Plus 500. Trgovanje je potekalo z CFDji (finančne pogodbe na razliko) in iz začetnih 200.00 eur nisem naredil nič, izgubil sem vse.

Zanima me kako je z prijavo prek obrazca I-IFI (izvedeni finančni inštrumenti), namreč treba je navesti naziv ter ISIN kodo. Nazivi I-IFIjev so bili na strani Plus 500 navedeni v izvornem imenu (angleškem jeziku).

Sem kontaktiral DURS in čakam že 3 tedene na njihov odgovor. Sam ne vem kaj naredit oziroma kako pravilno izpolnit obrazec.

Hvala za pomoč !
Jacques
Novinec
Novinec

Re: Plus 500 in napoved davka

Odgovor Napisal/-a Jacques »

Pozdravljeni,

na obrazcu IFI-D pri vpisovanju poslov piše, da je potrebno vpisati eno izmed možnosti - to pomeni, da lahko izbirate katero kodo boste vpisali. Lahko vpišete ali ISIN ali trgovalno kodo ali naziv VP. Eno od teh treh. Če nimate ISIN kode ali trgovalne kode lahko vpišete naziv, ki je enak nazivu CFDja s katerim ste trgovali (naprimer: Nafta, USA 500, German 30,... odvisno od instrumenta).

Če ste imeli veliko poslov in se vam ne da vseh ročno vpisovati (ker je lahko zelo dolgotrajno), lahko naredite tud xml datoteko s katero naenkrat uvozite vse posle v eDavke.
Odgovori