Živjo,
prvikrat delam REK obrazce za Regres in bi lepo prosil, če mi nekdo pove če sem prav izpolnil polja.
V d.o.o. sem se zaposlil od 1.10.2017. Regres bo minimalen, torej 804,96 €. Za 3 mesece kolikor bom zaposlen, bo regres torej znašal 201,24 € (Neto izplačilo: 169,04 €).
Že takoj na začetku me zanima pri strani z naslovom: Vnos vrste dohodka, kjer izberem vrsto dohodka: 1090 - Regres, kaj napišem pod polje: Izplačilo [MM.LLLL]? Pri izplačilu plače napišem za kateri mesec si izplačujem, tu pri regresu pa ne vem, ker gre za celoletno izplačilo, oz. za zadnje 3 mesece leta. Napišem 11.2017 ali 12.2017, ali kaj tretjega?
Pri iRek obrazcih sem izpolnil polja: A001 (davčna št.), A003 (Ime), A004 (Priimek), A052 Bruto dohodek: 201,24 €, A091 Davčni odtegljaj: 32,2 €. Je treba še kaj? Pri plači bom imel dodatno olajšavo zaradi nizkega dohodka, je treba to kje označit na iRek obrazcih tudi za regres npr. pod poljem D03 Povečana splošna olajšava? Plačo in regres sem si zračunal tako, da padem ravno še pod to olajšavo. V polje M06 za Letni sklad ur ne rabim pri regresu nič vpisovat, je tako (niti nisem vpisal nič pod polje M05 in M09)?
Pri REK-1 obrazcu sem izpolnil polja: 008 Ime in priimek, 009 Telefonska številka, 013 Število oseb - rezidentov, 015 Neto izplačilo: 169,04 €; 113 Regres za letni dopust: 201,24 €; 201 glavni delodajalec: 201,24 €, 401 glavni delodajalec: 32,2 € in to je vse. Je še kaj?
Lepa hvala za odgovore.
REK obrazec, regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: REK obrazec, regres
Napišite mesec izplačila( [MM.LLLL]).. Sledite obrazcu in se poslužujte funkciji "izračuna", na dnu obrazca (označite za izračun). Obrazec vam "sporoča" napake. Če so napake, da lahko nadaljujete, obrazec lahko oddate. V kolikor so napake kritične... ne gre.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: REK obrazec, regres
Večina nas tega obrazca ne izpolnjuje "ročno", pač pa program pripravi datoteko za uvoz, zato tudi "neradi" odgovarjamo na tako zastavljena vprašanja, ker bi se (verjetno
) tudi mi "lovili".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko