A mi lahko prosim kdo pojasni, ali se 156.člen ZPIZ-2 (Delna oprostitev plačila prispevkov za starejše delavce) sedaj uporablja ali ne?
Če želim oddati REK, namreč nimam opcije vpisati osnove za izračun prispevkov po 156.členu. A jaz kaj narobe razumem? A te prispevke plačam v celoti in jih potem terjam od ZPIZ-a?? Prosim za pomoč. Nameravam namreč izplačati nagrado za poslovno uspešnost, in v računovodskem programu, ki ga uporabljam, mi lepo izračuna, ko pa prenesem v e-Davke, pa mi v le-teh noče upoštevati znižanih prispevkov... tako da mi zdaj ne gre skupaj...
Prosim za pomoč in nasvet!
lp
Delna oprostitev plačila prispevkov za starejše delavce
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Delna oprostitev plačila prispevkov za starejše delavce
Ta člen se ne izvaja, saj je bil Zakon o interventnem ukrepu na področju dela (Ur. l 75/2017)....., ki je veljal v letu 2016 in 2017 (in je nadomestil 156. člen ZPIZ-a) podaljšan do 31.12.2019.
(delodajalec, ki v obdobju iz 4. člena tega zakona sklene pogodbo o zaposlitvi z brezposelno osebo, starejšo od 55 let, ki je najmanj šest mesecev pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, za prvih 24 mesecev zaposlitve oproščen plačila prispevkov delodajalca za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, obvezno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za primer brezposelnosti in zavarovanje za starševsko varstvo)
lp
(delodajalec, ki v obdobju iz 4. člena tega zakona sklene pogodbo o zaposlitvi z brezposelno osebo, starejšo od 55 let, ki je najmanj šest mesecev pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, za prvih 24 mesecev zaposlitve oproščen plačila prispevkov delodajalca za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, obvezno zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za primer brezposelnosti in zavarovanje za starševsko varstvo)
lp