Sem nov v podjetništvu in imam nekaj vprašanj. Ukvarjam se z proizvodnjo open mining rigov za kripto rudarjenje. Glede na to da je trg zelo velik imam v planih da bi začel z prodajo v tujini preko online trgovin Etsy in Amazon.de.
Hvala za vsako pomoč in informacijo.
1. Kaj je VAT številka (VAT registration number) in kako je lahko dobim. Razumem da je to davčna nisem pa siguren če je to ista številka katero uporavljam v Sloveniji samo z dodanim prefixem SI, ali je to mogoče popolnoma nova številka namenjena izključno za poslovanje z tujino?
2. Glede na to da sem normiranec in nisem davčni zavezanec kako formirati ceno za tujino? Materijal ki ga uporabljam za izdelavo plačam ceno pri dobavitelju v sloveniji z DDV. Kako pa formirati ceno za tujega kupca v primeru da je to fizična oseba ali pa podjetje v tujini?
3. Če začnem pordajati v tujini ali se mi spremeni status, ali pa tudi v tem primeru velja omejitev 50.000 eur na letni ravni ker bi rad obdržal status normiranca?
4. Lahko dodate še kakšno informacijo za katero menite da je pomembna v mojem primeru.
HVALA