zaključni račun za ŠPORTNO DRUŠTVO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
peterb
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

zaključni račun za ŠPORTNO DRUŠTVO

Odgovor Napisal/-a peterb »

Pozdravvljeni,

v upanju, da mi lahko pomagate...in razložite se vam vnaprej zahvaljujem!

Naša računovodkinja nam je sporočila, da za društvo nima toliko izkušenj (vodi nam s.p in tukaj stvar štima, a mi smo računali na njo[B)]...)

Društvo obstaja od polovice oktobra 2004, in je bilo plačanih nekaj članarin za okt.,nov., dec., in to smo nakazali preko TTR. Imeli smo dve donaciji in nič drgega poslovanja.

Zanima me kaj moramo oddati za zaključni račun, pravzaprav postopek...

Hvala vam.

Tatjana Sandev
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Za društva je isto kot za vse ostale. Odda se zaključni račun na AJPES do 28.2.2005 (bilanco stanja in izkaz poslovenga izida), nato pa do 31.3.2005 se odda na DURS fotokopije bilanc ter obračun davka od dobička. Če tega ni, se odda obrazec davka od dobička prazen z izjavo, da ste nepridobitna organizacija in niste ustvarili dobička.
Še prej pa morate do 31.1.2005 oddati na DURS izjavo, da niste izplačali nobenih denarnih izplačil fizičnim osebam.
Upam, da se bilo malo v pomoč.
Pozdrav
Lilijana
peterb
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a peterb »

seveda, da ste mi pomagala! Najlepše se zahvaljujem in

VSE DOBRO!
mavi
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mavi »

Mene pa zanima kako naj izgleda ta izjava da nismo izplačevali fizičnim osebam. Kaj pa je z dnevnicami, ki so se izplačevale v društvu
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Na izjavo napišete vaš naslov, davčno številko. Besedilo pa čisto enostavno:
Izjavljamo, da v času od 1.1.2004 do 31.12.2004 nismo izplačali fizičnim osebam nikakršnih izplačil.

Pa še glede dnevnic:
Če ste dnevnice in kilometrino izplačali v višini uredbe, potem ni potrebno odvajati in obračunati dohodnine in se to ne poroča.
Poroča se samo plače, pogodbe o delu, avtorski honorar..... ipd.

Pozdrav
Lilijana
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Za d.o.o. -je se odda bilanca do 31.3.2005, prav tako na durs, ali ne? ALi 28.2.2005 velja za s.p.?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

28.2. velja za s.p., društva, posredne in neposredne uporabnike proračuna (Ajpes oz.s.p. DURS), za ostale pa mislim da do 31.3. Do takrat pa se oddajo tudi podatki na DURS (s.p. dohodninsko napoved)

katrijn
amai
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a amai »

Glede dnevnic:
100. čl. ZDoh-1 govori o povračilu stroškov v društvih in sicer ni obdavčeno samo če gre za nepridobitno dejavnost in je seveda v okviru Uredbe.
Odgovori