Pozdravvljeni,
v upanju, da mi lahko pomagate...in razložite se vam vnaprej zahvaljujem!
Naša računovodkinja nam je sporočila, da za društvo nima toliko izkušenj (vodi nam s.p in tukaj stvar štima, a mi smo računali na njo[B)]...)
Društvo obstaja od polovice oktobra 2004, in je bilo plačanih nekaj članarin za okt.,nov., dec., in to smo nakazali preko TTR. Imeli smo dve donaciji in nič drgega poslovanja.
Zanima me kaj moramo oddati za zaključni račun, pravzaprav postopek...
Hvala vam.
Tatjana Sandev
zaključni račun za ŠPORTNO DRUŠTVO
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gost
Za društva je isto kot za vse ostale. Odda se zaključni račun na AJPES do 28.2.2005 (bilanco stanja in izkaz poslovenga izida), nato pa do 31.3.2005 se odda na DURS fotokopije bilanc ter obračun davka od dobička. Če tega ni, se odda obrazec davka od dobička prazen z izjavo, da ste nepridobitna organizacija in niste ustvarili dobička.
Še prej pa morate do 31.1.2005 oddati na DURS izjavo, da niste izplačali nobenih denarnih izplačil fizičnim osebam.
Upam, da se bilo malo v pomoč.
Pozdrav
Lilijana
Še prej pa morate do 31.1.2005 oddati na DURS izjavo, da niste izplačali nobenih denarnih izplačil fizičnim osebam.
Upam, da se bilo malo v pomoč.
Pozdrav
Lilijana
-
Gost
Na izjavo napišete vaš naslov, davčno številko. Besedilo pa čisto enostavno:
Izjavljamo, da v času od 1.1.2004 do 31.12.2004 nismo izplačali fizičnim osebam nikakršnih izplačil.
Pa še glede dnevnic:
Če ste dnevnice in kilometrino izplačali v višini uredbe, potem ni potrebno odvajati in obračunati dohodnine in se to ne poroča.
Poroča se samo plače, pogodbe o delu, avtorski honorar..... ipd.
Pozdrav
Lilijana
Izjavljamo, da v času od 1.1.2004 do 31.12.2004 nismo izplačali fizičnim osebam nikakršnih izplačil.
Pa še glede dnevnic:
Če ste dnevnice in kilometrino izplačali v višini uredbe, potem ni potrebno odvajati in obračunati dohodnine in se to ne poroča.
Poroča se samo plače, pogodbe o delu, avtorski honorar..... ipd.
Pozdrav
Lilijana