pomoč - 4-urna bolniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
paja
Nov član
Nov član

pomoč - 4-urna bolniška

Odgovor Napisal/-a paja »

Zadeva je takšna:
Moja mama je bila skoraj pol leta na bolniški, sedaj pa že 14 dni dela po 4 ure, ostale 4 pa je bolniška. Sedaj jih v firmi pošiljajo na dopust za en teden, ker ni dela. Pravijo, da ji bodo pisali 8 ur dopusta na dan in ne 4 ure. Ali je to pravilno? Ko je ugovarjala, so ji rekli, da glede na to, da je sedaj tako in tako ni bilo 6 mesecev, da ji pripada samo sorazmeren del dopusta!?!? In nam ni nič več jasno, je pa to dokaj velika firma. Ali mi lahko prosim napišete na kratko, kaj je po vaše prav in morda kje je to napisano?

Lepo prosim za pomoč,

Alja
bita
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bita »

Pozdravljena Alja,
Po mojem mnenju se dopust piše v dnevih in v naši firmi je bilo ravno tako. Če si na bolniški 4 ure in greš 4 ure na dopust, se ti šteje v dnevih. Tako da imajo na žalost prav.
oliver
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a oliver »

- dopust se mora koristiti po dnevih in ne urah - torej 1 dan dopusta za dnevno obveznost, ne glede na ure
- pripada ji cel dopust, ker je bila v rednem delovnem razmerju za kar se šteje tudi bolniška in naj mama pazi,da bo to tudi veljalo, ker naslednja stvar, ki se jo spomnijo, je to, da če ti pripada sorazmerni del dopusta, da ti pripada tudi sorazmerni del regresa ( to vsekakor drži, vendar ne v njenem primeru)
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Janika »

Strinjam se s prehodniki, ob tem je mogoče potrebno povedati tudi to, da ji ob 4-urnem delovniku pripadajo, če je do njih upravičena v celoti tudi povračila za prehrano in prevoz.

Janika
Odgovori