Nova pogodba o zaposlitvi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Jest
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Nova pogodba o zaposlitvi

Odgovor Napisal/-a Jest »

Pozdravljeni

Delam v lokalu, pred kratkim, pa sem dobil v podpis novo pogodbo o zaposlitvi.Bistvene spremembe od prejšnje (še veljavne) pogodbe pa so:
-delavnik se mi iz 5 dnevnega spremeni na 6 dnevni od po. do so.
-določa, da lahko delo opravljam v katerem koli drugem lokalu, ki je v lasti delodajalca, tudi na terenu, kar prejšnja pogodba ne določa.Torej sedaj delam od 6:30 do 15h in 14:30 do 22:30h, po novem
pa bi lahko delal tudi v kakšnem njegovem nočnem lokalu?
-določa, da me lahko delodajalec praktično odpusti v katerem koli trenutku (poslovni, ekonomski razlogi)
Kakšne so sploh naše pravice ?
Mogoče kdo kaj več v o tem ?

Hvala in LP
Jest
Dobbin
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Dobbin »

ujej
veliko vprašanj

Treba bi bilo vzeti v roke novi zakon o delovnih razmerjih ki to vse dokaj natančno opisuje

V knjižnico po gradivo pa akcija

Glede odpovedi pa če so ekonomski razlogi res lahko odpove delovno razmerje - kot tehnološki višek pač

Če je pa lastnik več lokalov pa ne vem če lahko delate kar v kateremkoli ker ena od postavk pogodbe je TOČNO NAVESTI KRAJ OPRAVLJANJA DELA IN OPIS DEL.
Tedenski maksimum ur je pa tudi določen v zakonu o delovnih razmerjih
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Namesto "akcije" si najprej preberite članek: http://www.vecer.si/vecer2003/default.a ... 2200453141

Naj pa dodam, če se vam spremeni delovni urnik iz 5 dni (40 ur) <s>na 6 </s><s>dni (48 ur) </s> (popravil po pripombi Perice) se vam poveča število dni dopusta za 4 dni. Minimalni dopust traja 4 tedne. V prvem primeru je 20 dni (4*5 dni), v drugem 24 dni (4*6 dni).

Novi zakonik je tu: http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?stran=199

Nina, Marjeta! Ne vem, zakaj ga ni mogoče odpreti?

Poiskusite na Uradnem listu:
http://objave.uradni-list.si/bazeul/URE ... 062270.htm

LP, Mirko
perica
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a perica »

Mirko, samo popraviti moram, maksimalni delovni čas je še vedno 40 ur tedensko in ne 48
če ima 6 dnevni delovnik, se teh 40 ur razporedi v 6 dni, glede dopusta pa se strinjam
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala Perica, drži. Včasih sem nepremišljen. In Jest naj mi oprosti.

Potrditev moje zmote:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><center>142. člen</center>
<center>(polni delovni čas)</center>
(1) Polni delovni čas ne sme biti daljši od 40 ur na teden.
(2) Z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo se lahko določi kot polni delovni čas delovni čas, ki je krajši od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Po moji logiki bi bila tudi zaposlitev, daljša od 40 možna. In ravno to sem pred nedavnim spraševal.

PS.: Mogoče je kriv mrk in polna luna :mad:

LP, Mirko
Odgovori