dnevnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
daras
Začetnik
Začetnik

dnevnice

Odgovor Napisal/-a daras »

Kako po novi uredbi urejate razmejitev za delavce, ki delo opravljajo na terenu PRETEŽNO in kateri ne ? Katere kriterije upoštevate? Kdo je upravičen do dnevnice?
Hvala za preldoge in mnenja!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tudi jaz si žal glede tega še nisem na jasnem. Kot razumem novo uredbo, terenskim delavcem ne pripadajo dnevnice, ni mi pa jasno, če je nekdo na terenu recimo 11 ur, ali potem dobi enako povračilo za prehrano, kot tisti, ki dela 8 ur v pisarni??:oops::???::)
rezerva
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rezerva »

Iz nove uredbe ne izhaja, da terenski delavec ne bi bil upravičen do dnevnice. Bistvo je, da je le ta obdavčena (v delu, ki presega 1200 SIT).
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ja, ampak kdo bo pa izplačeval obdavčene dnevnice????? Saj se vse lahko, potem mu pa lahko izplačaš tudi znesek za prehrano 3.000,00 sit na dan, pa je 1.800,00 obdavčeno??!!:mad:
JoUni
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a JoUni »

Sem čisti novinec s.p.
Ali je 'pretežno' to, da 1/3 delovnih dni v letu delam na terenu, predavam po celi Sloveniji (v tednu od 0 do 5 dni odvisno od meseca), se vedno vrnem domov. Si potem obračunam kilometrino po 62 in dobim 1200 za malico. Potnega naloga z opisom naloge, namena, ne izpolnjujem, saj je dovolj potni nalog za prevoz oseb, čista kilometrina?
Je to to?:roll:

JoUni
Odgovori