Bliža se datum, ko bo potrebno oddati kontrolne podatke za dohodnino.
Zanima me kaj in kako boste oddajali tisti, katerih lastniki d.o.o. so v letu 2004 prodajali deleže družbi (odkup lastnih deležev).
Hvala za mnenja!
Lp
Prodaja deleža-dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Se opravičujem, sem slabo prebrala vprašanje.
Za napoved davka od dobička iz kapitala velja, da jo odda le tisti, ki je bil lastnik manj kot 3 leta.
Firma pa ne navede kontrolnih podatkov na obrazec Povzetek obračuna osebnih prejemkov..., ampak napiše poročilo davkariji, oblika takega poročila pa ni predpisana.
LP
Firma pa ne navede kontrolnih podatkov na obrazec Povzetek obračuna osebnih prejemkov..., ampak napiše poročilo davkariji, oblika takega poročila pa ni predpisana.
LP
-
Optimistka
- Računovodja

..mi dela malo slabo. Včeraj je bilo na seminarju o zaključnem računu v N.Gorici rečeno, da menda v Gorici ni potrebno oddati poročila Dursu, če si lastnik več kot tri leta. G.Koželj pa je nato rekel, da je treba napisati <u>samo</u> poročilo.
No, v Kopru pa ni samo potrebno napisati poročila, ampak ga vnesti v program dohodnine pod vir 41 in poslati na disketi! Tako mi je zatrdila gospa na Dursu, kljub temu, da sem ji obrazložila, da ne zapade pod dohodnino.
Koga naj človek posluša?...
LP, M.
No, v Kopru pa ni samo potrebno napisati poročila, ampak ga vnesti v program dohodnine pod vir 41 in poslati na disketi! Tako mi je zatrdila gospa na Dursu, kljub temu, da sem ji obrazložila, da ne zapade pod dohodnino.
Koga naj človek posluša?...
LP, M.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal SašaP</i>
<br />Ja, tudi v Ljubljani mi je bilo rečeno tako - vnos v program dohodnine pod vir 41.
LP
Saša
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Pri nas ne zapade v dohodnino, ker je že preteklo 3 leta, zato mora fizična oseba, ki je prejele izplačilo, to prijaviti na DURS in sicer z obrazcem NAPOVED ZA ODMERO DAVKA OD DOBIČKA IZ KAPITALA OD PRODAJE VREDN. PAPIRJEV IN DELEŽEV V KAPITALU ZA OBDOBJE ..... ter POPISNI LIST DELEŽEV V KAPITALU do konca februarja. Podjetje v tem primeru ne odda nobene prijave, saj je bilo brez dohodnine. Obrazec sem našla na spletni strani DURS-a.
Toliko o tem vem jaz, pa lep pozdrav vsem!
mija
<br />Ja, tudi v Ljubljani mi je bilo rečeno tako - vnos v program dohodnine pod vir 41.
LP
Saša
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Pri nas ne zapade v dohodnino, ker je že preteklo 3 leta, zato mora fizična oseba, ki je prejele izplačilo, to prijaviti na DURS in sicer z obrazcem NAPOVED ZA ODMERO DAVKA OD DOBIČKA IZ KAPITALA OD PRODAJE VREDN. PAPIRJEV IN DELEŽEV V KAPITALU ZA OBDOBJE ..... ter POPISNI LIST DELEŽEV V KAPITALU do konca februarja. Podjetje v tem primeru ne odda nobene prijave, saj je bilo brez dohodnine. Obrazec sem našla na spletni strani DURS-a.
Toliko o tem vem jaz, pa lep pozdrav vsem!
mija