OBRAČUN DOPUSTA
Moderator: Mirko Zbačnik
OBRAČUN DOPUSTA
ker sem začetnik pa še vprašam kako se obračuna redni letni dopust? Ali isto kot redno delo? Kaj pa bolniška do 30 dni?Hvala!
Letni dopust je placan 100%. Boleznina do 30 dni pa odvisno od podjetja do podjetja-pri nas naprimer placamo boleznino do 30 dni 80%; pri s.p. boleznina do 30 dni racuna 90% - pri tem pa seveda pazimo, da bruto placa ni nizja kot minimalna placa po zakonu (v tem primeru prikazete razliko do minimalne place).
Lp
Lp
V zadnji številki Delavske enotnosti (glasila ZSSS) je takšno tolmačenje in dodatek za delovno uspešnost je še posebej omenjen in naj bi bil vključen v osnovo za izplačilo nadomestila za letni dopust.
Ko sem se malo pozanimala naokrog, sem dobila enake razlage, čeprav očitno dejanska izplačila ne sledijo zakonskim določilom.
Ne vem v kakšni obliki je vam bila izplačana stimulacija (kot sestavina plače ali v obliki božičnice oz. 13. plače?), ponovno pa poudarjam, da gre za povprečje treh plač.
Naj še kdo doda svoje mnenje in tudi izkušnje !
Lp
Ko sem se malo pozanimala naokrog, sem dobila enake razlage, čeprav očitno dejanska izplačila ne sledijo zakonskim določilom.
Ne vem v kakšni obliki je vam bila izplačana stimulacija (kot sestavina plače ali v obliki božičnice oz. 13. plače?), ponovno pa poudarjam, da gre za povprečje treh plač.
Naj še kdo doda svoje mnenje in tudi izkušnje !
Lp