OBRAČUN DOPUSTA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Julka1
Začetnik
Začetnik

OBRAČUN DOPUSTA

Odgovor Napisal/-a Julka1 »

ker sem začetnik pa še vprašam kako se obračuna redni letni dopust? Ali isto kot redno delo? Kaj pa bolniška do 30 dni?Hvala!
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Letni dopust je placan 100%. Boleznina do 30 dni pa odvisno od podjetja do podjetja-pri nas naprimer placamo boleznino do 30 dni 80%; pri s.p. boleznina do 30 dni racuna 90% - pri tem pa seveda pazimo, da bruto placa ni nizja kot minimalna placa po zakonu (v tem primeru prikazete razliko do minimalne place).

Lp
tajana
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajana »

Majhna dopolnitev : Letni dopust se res obračuna v višini 100 %, vendar ZDR določa, da je osnova povprečna plača delavca v zadnjih treh mesecih ! Ta pa vključuje tudi vse izplačane dodatke in ne samo plačilo za redno delo!

Lp
tankra
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Ali tole prav razumem, da v primeru obračunane stimulacije v decembru lahko za koriščen dopust v februarju dobim več kot imam plače?
Hvala
Lp

Tanja
tajana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tajana »

V zadnji številki Delavske enotnosti (glasila ZSSS) je takšno tolmačenje in dodatek za delovno uspešnost je še posebej omenjen in naj bi bil vključen v osnovo za izplačilo nadomestila za letni dopust.
Ko sem se malo pozanimala naokrog, sem dobila enake razlage, čeprav očitno dejanska izplačila ne sledijo zakonskim določilom.
Ne vem v kakšni obliki je vam bila izplačana stimulacija (kot sestavina plače ali v obliki božičnice oz. 13. plače?), ponovno pa poudarjam, da gre za povprečje treh plač.

Naj še kdo doda svoje mnenje in tudi izkušnje !

Lp
Odgovori