Pozdravljeni
Zanima me, če moraš biti s strani delodajalca seznanjen z namestitvijo kamer v prostor kjer opravljaš delo (v pisarno) in kaj pravi zakon o tem?
Kamere so sicer že postavljene v hodnikih, seveda zaradi varnostnih razlogov, zato me zanima, kako je s tem če se nadzor postavi, predvidevam izključno za opazovanje zaposlenega na delovnem mestu.
Hvala in LP
Nadzor delovnega mesta
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ko vstopiš v banko si opozorjen, v trgovini si opozorjen, torej moraš biti tudi na delovnem mestu opozorjen. To je poseg v zasebnost. To je sicer moje mnenje.
Videonadzor se uporablja za spremljanje učinkovitosti delovnega mesta (proučevanje gibov, trajanja operacij, odhodov z delovnega mesta). Bil sem v več firmah, kjer so "normirali" delo. Ob pristopu k deloavcu ga je normirec vedno opozoril, da ga opazuje in da naj dela normalno. S tega stališča smatram, da mora biti obveščen.
LP, MIRKO
Videonadzor se uporablja za spremljanje učinkovitosti delovnega mesta (proučevanje gibov, trajanja operacij, odhodov z delovnega mesta). Bil sem v več firmah, kjer so "normirali" delo. Ob pristopu k deloavcu ga je normirec vedno opozoril, da ga opazuje in da naj dela normalno. S tega stališča smatram, da mora biti obveščen.
LP, MIRKO