Računovodske storitve?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jankomm
Novinec
Novinec

Računovodske storitve?

Odgovor Napisal/-a jankomm »

Pozdravljeni! Bojim se da bo izgledalo vprašanje preneumno, ampak vseeno: Pred kratkim sem odprl popoldansko obrt in zaenkrat mi še ne teče gladko, v bistvu grem skoraj v zgubo, a vendar bi rad še nekaj časa vztrajal, ker verjamem, da bo šlo bolje :)!!! Zanima me kako je s knjigovodstvom, namreč sedaj plačujem te storitve okrog 20 000 SIT mesečno ( ne trdim da je veliko ) kar zame kot začetniku predstavlja velik strošek! Nekdo mi je omenil " da naj bi se dalo temu izognit.... " nisem ga razumel in tudi sam ni vedel natančno! Kakšna je najbolj enostavna in seveda najbolj poceni varianta za začetnika kot sem jaz? HVALA
bostjan13
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bostjan13 »

tudi sam ne vem, kakšne so cene za vodenje, bi zato povprašal, če kdo priporoča računovodski servis za zaključni pregled knjig (popoldanski s.p., 1 zaposlen) za neprevisoko ceno?
Moj e-naslov: bostjan.campa@gmail.com

Hvala,
Boštjan

Boštjan
jankomm
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a jankomm »

No ker vidim da je to vprašanje mogoče preveč nerodno postavljeno, bom postavil drugo! Če recimo en cel mesec nimam nobenega računa, ali potem " če si sam knjižim " je potrebno ravno tako kaj " napisat, oddat, knjižit..." ali v tem primeru ni potrebno ?
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Računovodski servisi naj bi se držali cenika kateri je objavljen na spletnih straneh GZS vendar pa to tako kot v drugih panogih pri veliki konkurenci ne funkcionira najbolj.
Poslovne knjige morate vodit, verjetno bi jih res lahko sami za tistih par računov na leto. Samo računovodstvo ni samo to, kot vidite na forumu verjetno že sami, da se ukvarjamo z vsemi mogočimi težavami ob razumevanju naše zakonodaje. Zato mislim, da veeno potrebujete nekoga ki bo "skrbel za vas".
Prepričana pa sem, da se boste lahko dogovorili tudi za ceno.
Lp

Tanja
samostojni podjetnik
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a samostojni podjetnik »

20 tisoč je definitivno preveč v primeru da nimate skoraj nobenih izdanih in prejetih faktur.
Pomoje je najbolje da povprašate na večih računovodskih servisih in se zmenite za plačevanje po računovodski tarifi in ne pavšala - v tem primeru boste sicer takrat ko o zadev veliko plačali več, če pa ne bo nobene fakture, bo tudi plačilo minimalno.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Predlagam vam, da si dobite nek računovodski servis ali nekega obrtnika popoldanca, ki si sam vodi knjige, pa vam bo za 20.000 povedal vse kar morate v enem letu vedeti, pa še kdaj vam bo za ta denar na voljo. Obseg razne papirnate vojske pa se poveča ko kašnega zaposlite, ali postanete zavezanec za ddv - pa še to ni tako hudo
Odgovori