Plača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
NinaBina
Novinec
Novinec

Plača

Odgovor Napisal/-a NinaBina »

Pozdravljeni.
Zaposlena sem pri podjetniku, ki se ukvarja z računovodskimi storitvami. Sem edina zaposlena. V podjetje sem prišla pred dobrimi tremi leti kot pomoč direktorju za vnos dokumentacije v računovodski program.
Takratno dolgoletno službo sem zamenjala na pobudo sedajšnjega direktorja, saj je nujno potreboval pomoč pri svojem delu, jaz pa sem tudi iskala boljši zaslužek, saj sem bila skoraj 20 let na minimalni plači. Računovodskega znanja nisem imela, zato mi je ob podpisu pogodbe dejal, da začneva pri znesku 1.000€ bruto, ob osvojenem znanju in kakšni novo pridobljeni stranki pa sledi povišanje plače.
Začela sem z vnosom dokumentacije. Kmalu sem knjižila bančne izpiske, vmes pripeljala tri nove stranke, od tega eno večjo. Nekaj novih strank je pripeljal tudi direktor sam, saj sva bila dva in sva lahko podelala več. Naučila sem se še obračunavati in poročati DDV. Tako sem po dveh letih sama prevzela ta del dela. Kmalu pa sem ugotovila, da sama 25 strank težko kvalitetno podelam, kar sem omenila direktorju, ki mi je predlagal študentko, da bi mi pomagala pri vnosu dokumentacije. Prišla je brez znanja. Učim jo že dobro leto, pa še vedno dela napake, kar pomeni, da moram vsak mesec vso vnešeno dokumentacijo do potankosti pregledati, preden oddam DDV poročilo, kar pomeni še dodatno delo.
Prišla sem do točke, ko se mi zdi, da si mogoče zaslužim večje plačilo. Direktorju sem to omenila, pa za povišanje niti slišati noče. V dobrih treh letih mi je plačo zvišal za 100€, torej sem na 1.100€ bruto, kar je precej manj, kot je obljubil ob podpisu pogodbe, današnjega obsega dela in odgovornosti pa niti primerjati ne morem z delom, ki sem ga opravljala ob samem začetku .
Prosim vas za mnenje...Motivacija mi je začela padati. Trudim se iz meseca v mesec, obljubljenega povišanja pa ni. Kaj vi menite? Si res ne zaslužim več? In, če, koliko cca po vašem mnenju?
Hvala za vaš odgovor že v naprej.
Odgovori