DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

DDV

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Kaj se zgodi če prepozno oddaš DDV obrazec?
Nimamo plačila imamo vračilo ampak nimam še vse dokumentacije in če naredim DDV danes z 1 dnevno zamudo bo velika razlika kot če počakam še 2 dni da mi prinesejo vse prejete fakture.

Ali je bolje oddati prepozno 3 dni ali točno in nato popravek?
Kakorkoli pa bo vračilo in ne plačilo.

HVALA
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Čimprej poizkušajte dobiti dokumentacijo.

Če imate vračilo ali boste ddv "zahtevali" nazaj, ali ga boste prenesli v naslednje obdobje?
Angelina
Računovodja
Računovodja

Prenos bo.
Ker vedno izdamo le en visok račun letno v prvi polovici leta
ekonomist
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ekonomist »

Na naši davčni niso na to tako pozorni, vsaj jaz sem že oddajala tudi 2-3 dni kasneje, pa še nisem imela kazni. Tudi se je že zgodilo, da me je klicala konec naslednjega meseca, da niso prejeli obrazca, pa sem ga pošiljala in ni bilo nič.
Angelina
Računovodja
Računovodja

eH saj res kaj naj če nimam papirjev
ČArati se ne da.
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bana »

Bodite pazljivi, da vse kar pošiljate na davčno, vključno z DDV, pošljete priporočeno, zadevo hočejo imeti isti dan na Dursu, ko je rok, ker imajo po novem ZDoP, kontrolorji pravico kaznovati, če ne dobijo pravočasno obrazcev. Kazen je bojda 250.000 SIT za pravno osebo in 50.000 za odgovorno. Groza!!!!!!!!!.
Aja pa še to, menda imajo to tako programsko urejeno, da bo računalnik sam izpisoval mandatke, tako da vam tudi prijazen kontrolor ne pomaga.
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Od kdaj pa imajo tako avtomatiko pri kaznovanju za zamudnike, kajti do sedaj ni bilo nobene sankcije za zamudo.Na srečo.
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Ne razumem točno, zakaj čakate prejete račune. Predvidevam, da ste jih prejeli v mesecu januarju, strošek pa je za dec. 2004. V takem primeru imate DDV pravico upoštevati komaj v DDV-ju za jan 2005.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če oddajaš ddv zadnjega v mesecu (npr. 31.1.2005) in to priporočeno je to pravočasno?
bana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bana »

Kontrolor mi je rekel da lahko, če imam potrdilo, da sem zadevo oddala priporočeno, načeloma pa mora biti tisti dan že na Dursu. Pri tem me je še opozoril na Zakon o Pošti Slovenije, pa pojma nimam kaj je s tem mislil, verjetno kdaj so pošiljke odpremljene naprej.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Zanima me od kdaj je potrebno da so obrazci na DURS-u zadnji dan. Vedno je bilo dovolj, če je bila pošiljka oddana na dan ko je to potrebno. Ali ste vsi pozabili na vsakoletne vrste 31.3. na pošti ko ljudje oddajajo podatke za dohodnino?

katrijn
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz vedno pošljem v kuverti, ki jo dobimo od DURSa, običajno zadnji delovni dan, pa se še nikoli niso pritožili, da niso pravočasno dobili obrazca. Ampak človek nikoli ne ve, kdaj se to lahko spremeni. :):wink:
Odgovori