DAVČNA INŠPEKCIJA

Moderator: Mirko Zbačnik

optimistka9
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a optimistka9 »

Pri nas še traja inšpiciranje. Inšpektorici sta si po dveh tednih dela privoščili premor, pri nas podaljšanje agonije. Prideta spet prihodnji teden. Pregledujeta dokumente, vmes pa nič kaj dosti ne sprašujeta. Saj ne vem ali je to dobro ali slabo.

Marina
minca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a minca »

oj,
pri nas so zaklučili prejšnji teden. kakor so se mi prej roke tresle je šlo 1A. Gledala je dokumente v povezavi z povezano firmo(cene, obr.mere, pogodbe) pa je bilo vse ok. Pri potnih je bila pripomba na nimajo vsi prilog. Primerjala je izplačila dnevnic po potnih z prehrano na plačilnih listah za posamezne mesece če se ujema. PČR, ter vse večje storškovne račune, sploh pa vse tiste katere dobimo od povezanih oseb, obračun proizvodnje,... Je po moje kmalu dobila dober občutet, je vse dokumente dobila takoj prav tako obrazložitve, in je vse "štimalo" saj imamo kar pošlihtane zadeve, tako da ni ugoovila nobenih nepravilnosti, jupi :-)
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Minca, čestitam vam za uspešno prestani pregled. Predlagam, da se vam sedaj pri imenu dodeli taka velika zvezdica, kar bi pomenilo - davčno preizkušeni računovodja, enako Optimistki, ko bo pregled končan. LP!
malka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a malka »

Optimistka9
če nisem vsiljiva, kako ste prestali davčni pregled?
Pregledujem forum za nazaj, zato sprašujem šele zdaj...
Mateja
matejad
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a matejad »

Pozdravljeni
"davčno preizkušeni računovodje"
Zakaj pa sploh pridejo dacarji, a kar na slepo izbirajo ali imajo kakšne indice in kriterije, ste imeli "čudne" bilance, niste plačevali davkov?
Oprostite, ker sprašujem take stvari, se jih bojim - kot tudi kakšen med vami, a ne?

lp
mateja
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Mateja,

ponavadi zbira računalnik, kam bodo šli v kontrolo. To pomeni, da imajo računalniški izbor kontrol-on naključno izbere nekaj podjetij in s.p.. Ta del je odvisen od tega, koliko imaš sreče. Vem za eno podjetje, ki je bilo v zadnjih 5 letih 3× računalniško izbrano. Nimajo pač sreče. Drugi del pa predstavljajo prijave, čudne bilance, visoki zahtevki za vračila davkov in podobno.
Lp,

Andreja
optimistka9
Nov član
Nov član

Davčni pregled smo prestali presenetljivo dobro, glede na vse grozljivke, ki sem jih slišala v zvezi s tem. To je bil moj prvi davčni pregled, zato je bil strah toliko večji. Pregledali so vse, našli niso nič usodnega. Na zaključnem razgovoru so celo izjavili, da imamo zelo urejeno računovodstvo. To je bila najlepša potrditev mojega dela. Za to je bilo vredno tudi malo potrpeti.
Lp.

Marina
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

:8:
optimistka9
Nov član
Nov član

Ne vem po kakšnem naključju izbirajo pdjetja. Pri nas je morda bilo "sumnjivo", da pogosto zahtevamo vračilo DDV. Gre za precej velike zneske. Smo gradbena firma in imamo veliko stanovanjske gradnje, kjer se obračunava 8,5 % DDV.

Marina
Odgovori