ODO-1 IN ODO-2
Moderator: Mirko Zbačnik
Poročanje ni povezano s tem ali ste vi, kot izplačevalec dohodka (s.p. ali pravna oseba), zavezanec ali ne, ampak ali ga izplačujete pravni osebi. Če pa ni bilo dogodkov, za katere je potrebno poročati, pa menim, da ni potrebno oddajati praznega obrazca, saj še s tistimi, ki bodo polni ne bodo imeli kaj početi. No, pa šalo na stran. Nikjer ni zapisano, da je treba predlagati prazne obrazce ali kakšne izjave. Pravilnik v 2. členu namreč pravi: plačnik davka je dolžan predložiti davčnemu organu podatke v primeru, ko ni davčnega odtegljaja, na obrazcu ODO-2... Jaz razumem torej v primeru, ko nastopni tak dogodek, sicer ne. Tudi 357. člen ZDavP-1 je razumeti tako.
lp
Magda
lp
Magda
Sporočanje o plačilo obresti na ODO-2. Če sem prav razumela moraš porač tudi o tem. Na primer; telekom ti na računu za tekoči mesec zaračuna tudi zamudne obresti recimo 200,00 SIT ter vse ostalo. Na primer da je znesek računa 100.000,00 in ga plačam delno 80.000,00 en dan čez teden dni pa še razliko. Na obrazec ODO-2 pišem 200,00 SIT, izplačano pri delnem plačilo ali pišem datum ko je račun v celoti poravnan. Ali velja stališče najprej se plačajo obresti nato pa glavnica.
Po mojem mnenju 80% podjetij v sloveniji plačuje z zamudo. Ali to pomni da bomo sedaj javljali vse dobavitelje katerim smo plačali zamudne obresti. Prosim vas za vaše stališče.
Po mojem mnenju 80% podjetij v sloveniji plačuje z zamudo. Ali to pomni da bomo sedaj javljali vse dobavitelje katerim smo plačali zamudne obresti. Prosim vas za vaše stališče.
Moje mnenje je še vedno, da brez DDV. Ne more biti osnova za obračun davka skupaj z DDV, saj DDV je že davek, kar pomeni da bi plačal davek od davka. To pa je nesmiselno.
Danes je predavateljica na posvetu Društva računovodij rekla, da se v primeru neplačila davka ne izpolni noben obrazec oziroma da se ne poroča. Nihče se ni pritožil, je pa to nelogično, saj potem bi zadoščal en sam obrazec ODO-1.
LP8-):)
Danes je predavateljica na posvetu Društva računovodij rekla, da se v primeru neplačila davka ne izpolni noben obrazec oziroma da se ne poroča. Nihče se ni pritožil, je pa to nelogično, saj potem bi zadoščal en sam obrazec ODO-1.
LP8-):)
silva
Jaz imam isti problem.
Kolikor vem je treba davek odvesti, se pravi se od zneska računa neto izplača v tujino davek pa državi. (odo1) 25% polni davek
Problem pa je v tem, da je potrebno izpolniti KIDO3 obrazec in sicer, da nam npr. v mojem primeru davčni urad v Franciji odobri zmanjšanje davka po mednarodnem sporazumu.
Ali kido3 pošljem v slovenščini in kako francozom razložiti da bo račun zmanjšan za davek?
suzi
Jaz imam isti problem.
Kolikor vem je treba davek odvesti, se pravi se od zneska računa neto izplača v tujino davek pa državi. (odo1) 25% polni davek
Problem pa je v tem, da je potrebno izpolniti KIDO3 obrazec in sicer, da nam npr. v mojem primeru davčni urad v Franciji odobri zmanjšanje davka po mednarodnem sporazumu.
Ali kido3 pošljem v slovenščini in kako francozom razložiti da bo račun zmanjšan za davek?
suzi