V 10. čl. odloka iz Ur. l. 174/2021 so sprejeli, da se bodo lahko vložili zahtevki za povračilo testov za samotestiranje. V zvezi s tem sem že spraševala Ministrstvo za zdravje, pa še niso vedeli odgovora kako in kdaj se bodo lahko vložili zahtevki. Prosim, če še vi vprašate. Tudi jaz bi potrebovala odgovor. Poročajte kaj vam bodo rekli.
Zanima me tudi, če nam pripada točno toliko testov (zaposleni - testiranje na 48 ur) in to od 8. novembra 2021 dalje ali pa se lahko vloži zahtevek v tem smislu, da jih kupimo za nekoliko naprej... Lahko vprašate še to? Hvala
Minister je omenil tudi, da zakon predvideva sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo. Pomoč pripada npr. podjetjem, samostojnim podjetnikom, zavodom, društvom, samozaposlenim in bo znašala 60 evrov na delavca.
Kdaj pa bo na Fursu eDavkih omogočena oddaja izjave NF-Hitri testi (60 eur na delavca, ki se mora testirati)? Ker sem že hotela oddati , pa mi javi napako: "Obrazec vam za obdobje 1.12.2021 - 31.12.2021 ni na voljo za oddajo."