Pozdravljeni,
delavec je bil v stiku z okuženo osebo, za kar je dobil karantensko odločbo. Delo od doma ni možno, zato ostaja doma.
Za čas karantene mu pripada 80 % nadomestilo (povprečje zadnjih 3 mesecev). Sedaj me pa zanima ali se v iREK pod B02 vpisuje samo ure nadomestila ALI tudi znesek nadomestila (ki je zajet v REK1 pod zap. 105 - nadomestila, ki ne bremenijo pravnih oseb)
Za zaposlenega se je na RZZZ oddalo vlogo za povračilo nadomestila.
Hvala in lep pozdrav.
Karantena in iREK
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Karantena in iREK
Odgovor je mogoče malo pozen, ampak v B02 vpišete ure in znesek karantene. Izjema je primer, če obračunavate čakanje na delo po interventnih ukrepih, v teh primerih poročate v B02 samo nadomestilo čakanja na delo/za skrajšani delovni čas. Več informacij: https://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=11901
Najlepša hvala za odgovor.
No, želela sem še eno potrditev da je temu tako, saj vidim, da programerjem ni kar tako za zaupati.
No, želela sem še eno potrditev da je temu tako, saj vidim, da programerjem ni kar tako za zaupati.
Za vsebino odgovarjate sami,... programerji vam bodo pripravili tako, kot jim boste vi pojasnili oz. naročili, da je vsebinsko prav. Njihovo je, da program (glede na vašo zahtevano vsebino) pravilno deluje!!!