Spoštovani
Smo pred odločitvijo nakupa novega službenega avtomobila za potrebe direktorja[}:)].Sedaj se vozi z lastnim avtom in naredi letno za potrebe službe cca 50.000km.Dal mi je nalogo naj preverim zakonodajo in se posvetujem z računovodskim servisom[?], kaj je boljše(nov privat avto ali nov služben).Avto(njegov), ki ga uporablja sedaj za službene potrebe bi rad prodal.Nov avto bi uporabljal za službo 100%.Kupili bi avto v vrednosti cca 10mio sit(leasing).Ker trenutno na firmo nimamo še nobenega os.avtomobila ampak samo kombije(tov.vozilo) nimam s tem prakse, zato Vas prosim za pomoč.
Se vam že v naprej zahvaljujem
Službeni avto-DA ali NE
Moderator: Mirko Zbačnik
Predvidevam da bo to osebno vozilo. Olajsav za nakup ni, torej premislite stroskovno - za potrebe sluzbe naredi 50.000 km x 31 sit/km = 1,550.000 sit (v stroske njegova kilometrina-ce avto ni OS) oziroma stroski bencina,ki ga porabi (ce je avto v OS), seveda pa se DDV ne odbija.
Mislim, da se stroskovno gledano splaca kilometrina. Izracunajte in primerjajte.
Lp
Mislim, da se stroskovno gledano splaca kilometrina. Izracunajte in primerjajte.
Lp
Če ga bo uporabljal samo za službene namene, potem je v redu, vendar mora to za razliko od ostalih zakonov, kjer si nedložen dokler ti ne dokažejo krivde, to tudi dokazati (to je možno samo pri nas), in moraš seveda voditi vse kilometre, ki se morajo ujemati s števcem na vozilu. Če pa bo naredil kakšen kilometerček za privat namene, mu moraš pa že obračunati boniteto, kar pa ga lahko zelo drago stane. Če mi sporočiš mail naslov, ti pošljem en programček za izračun bonitete.
Kako je pa s tem, če se da zaposlenemu v uporabo službeni avto? (kombi, tovorno vozilo)
Bana, lahko še jaz prosim za program? Moj mail: peter@koscak-sp.si
Lep pozdrav, Peter
Bana, lahko še jaz prosim za program? Moj mail: peter@koscak-sp.si
Lep pozdrav, Peter
Bana : lahko še jaz pristavim piskrček? vlasta.kozelj@siol.net.
Pa že vnaprej hvala
Pa že vnaprej hvala