Nabava osnovnega sredstva v EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
medivan
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Nabava osnovnega sredstva v EU

Odgovor Napisal/-a medivan »

Sem novinec. Kupil sem pomivalni stroj. Sem DDV zavezanec. Poleg sem dobil tudi na isti fakturi zaračunan tudi calgonit tablete in pralni prašek. Kako in kam odvedem davek po 15 dneh.
medivan
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Če ste ddv zavezanec ste verjetno pri nakupu dali vašo ID številko in dobili račun brez ddv-ja. V tem primeru se boste samoobdavčili in če boste pomivalni stroj rabili za vašo dejavnost si boste ddv lahko tudi odbili v nasprotnem primeru pa ne. DDV pa plačate na zadnji delovni dan v mesecu, ki sledi mesecu v katerem ste ddv obračunali.
Lp
medivan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a medivan »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal misty</i>
<br />Če ste ddv zavezanec ste verjetno pri nakupu dali vašo ID številko in dobili račun brez ddv-ja. V tem primeru se boste samoobdavčili in če boste pomivalni stroj rabili za vašo dejavnost si boste ddv lahko tudi odbili v nasprotnem primeru pa ne. DDV pa plačate na zadnji delovni dan v mesecu, ki sledi mesecu v katerem ste ddv obračunali.
Lp
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Hvala !
Stroj bom seveda uporabil za sebe in ga bom zavedel kot osnovno sredstvo. Stroj sem nabavil 3 februarja 2005. kaj naredim z potrošnim materialom, ki je posebej obračunan na isti fakturi.
medivan
nitek
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nitek »

Daste ga posebej v strošek in ga tudi samoobdavčite. lp Nitek
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Ne razumem natančno, ali je kje omenjeno kje in kako ste kupili pomivalni stroj. Če ste ga kupili v drugi državi članici EU je tako, kot sta napisali predhodnici. Če pa ste ga kupili v Sloveniji, pa
ste ga sigurno kupili z DDV-jem. Če se pomivalni stroj uporablja za vašo dejavnost, ga lahko knjižite med osnovna sredstva in DDV odbijate v davčnem obračunu za mesec febr.2005.
Upam, da še bo kdo drug napisal svoje mnenje, ker sta me predhodna odgovora malo zmedla.
Lp, rika:mad::???::mad::???:
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Aha, v vprašanju je omenjena nabava v EU. Potem je samoobdavčitev pravilna!
LP, rika :mrgreen:
Odgovori