V podjetju, kjer sem zaposlen uporabljam svoje vozilo,ker primernega službenega vozila nimamo. Podjetje ima štiri poslovne enote na različnih lokacijah.Moje delo je vzdrževanje opreme in naprav,dogovarjanje z različnimi izvajalci,pa tudi nabava spada pod moje okrilje, se pravi da pogosto skačem tudi po trgovinah. Do sedaj sem izpolnjeval(oddajal) potni nalog 1x tedensko,zanima me, kako bo to sedaj.Kako je s temi dokazili,kje sem bil(npr. greš v trgovino, nimajo ustreznega izdelka(nimaš računa)greš v drugo itd.
Hvala za odgovor!
dnevnice in kilometrina
Moderator: Mirko Zbačnik
Prosim konkretno mnenje (prepis uredbe nič ne pomaga, ker jaz tega izrazoslovja ne razumem (3.točka 4.člena).
Šofer kamiona gre ob 5. zjutraj na pot, razloži blago, naloži blago in se vrača zvečer ob 21.uri. Dvakrat trikrat mesečno pa traja vožnja več dni (daljše potovanje). Torej pretežno dela izven sedeža podjetja.
Ali mu lahko izplačamo dnevnico, ali dobi samo tistih 1.200,00 SIT. Kot jaz razumem uredbo (3.tč.4.člena) bi mu izplačala dnevnico in še 1.200,00 SIT.
Šofer kamiona gre ob 5. zjutraj na pot, razloži blago, naloži blago in se vrača zvečer ob 21.uri. Dvakrat trikrat mesečno pa traja vožnja več dni (daljše potovanje). Torej pretežno dela izven sedeža podjetja.
Ali mu lahko izplačamo dnevnico, ali dobi samo tistih 1.200,00 SIT. Kot jaz razumem uredbo (3.tč.4.člena) bi mu izplačala dnevnico in še 1.200,00 SIT.
Oboje nikakor ne! Če gre za delo pretežno izven sedeža podjetja, potem to ni službena pot, ampak je redno delo ki se opravlja na terenu. Delavec je upravičen le do 1200 sit kot nadomestilo za prehrano. Če pa delavec dela na sedežu podjetja (oz. v njegovi enoti) pa za službeno pot dobi dnevnico. Precej zoprno, ampak tako so se odločili. Če pa gre za večdnevno odstotnost, je delavec do dnevnice upravičen (kot jaz razumem uredbo.
LP
Nataša
LP
Nataša