zamudne obresti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
brigita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

zamudne obresti

Odgovor Napisal/-a brigita »

Prosim za pomoč! Ali moram konec leta obvezno izračunat zamudne obresti in poslat kupcem?[?]

Lep dan!
Brigita
[:)]
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

MISLIM, DA NE.
brigita
Začetnik
Začetnik

Anka, meniš, da bo dovolj, če mi nadzorni svet izda sklep na katerm bo napisano, da zaradi ......ne bo družba v letu 2004 obračunala obresti?

lp
Brigita
:)
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Sklep po moje ni potreben. Zamudne obresti se po zakonu 'lahko' obračuna, ni kjer ne piše da se jih mora obračunati. Je bilo pred kratkim nekje pojasnilo, pa ga ne najdem. Bom še iskala.

Lp
Nataša
Tifanny
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Tifanny »

V primeru, da je na izdanem računu napisano, da <b>boste</b> zaračunali zamudne obresti, potem ste to dolžni zaračunati že prvi dan zamude - pa čeprav obračuna obresti ne pošljete kupcu. Če pa imate napisano, da <b>lahko</b> zaračunate zamudne obresti, se sami odločate ali jih boste. Zakon o obligacijskih razmerjih vam že sam dovoljuje, da to lahko storite, zato tega ni potrebno pisati (nasvet: raje napišite, da si lahko ...). V primeru kontrole, če ste pisali, da boste ... potem pa niste (slab gospodar) boste lahko imeli probleme.

LP :wink:
brigita
Začetnik
Začetnik

Hvala vsem skupaj za pomo - mislim, da imamo mičkeno srečo, saj nikjer ne govorimo nič določenega o zamudnih obresti:)

Prijeten dan!

Brigita
:)
kati
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kati »

Mi smo pa v težavah, saj nisem vedela za to in smo v nogi vsakega izdanega računa napisali "v primeru zamude vam zaračunavamo zakonske zamudne obresti", v resnici jih pa seveda nismo.
Ali kdo ve, če to dejansko kontrolirajo?
Ali je že kdo imel zaradi tega težave?

kati
Odgovori