ZAKLJUČNI RAČUN S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
ZAKLJUČNI RAČUN S.P.
A se komu da meni na enostaven način razložiti zaključni račun pri s.p.. Za d.o.o. mi je jasno, za s.p. pa ne čisto vse. Katere obrazce moram in kam oddati za s.p.? Kako se izpolne obrazec napoved za odmero davka od .... ? Se vpisujejo samo prihodki in odhodki? Davčna sama izračuna akontacijo dohodnine ( tisto, kar moraš plačati vsak mesec). Hvala!!!!! Se opravičujem če sem izpala preveč butasta![:I][:[:I]I]
Napoved za odmero davka od dohodkov iz dejavnosti z vsemi prilogami (tudi praznimi) do 28.2. na durs, bilance in izjave do 31.3. na ajpes.
Kaj vpisati v Napoved boste videli če napoved pregledate. Davčna na podlagi te napovedi izda odločbo in avtomatično vpiše v dohodnino. Akontacije dohodnine se tudi določijo z odločbo, ki jih letos že pridno pošiljajo.
Lp
Nataša
Kaj vpisati v Napoved boste videli če napoved pregledate. Davčna na podlagi te napovedi izda odločbo in avtomatično vpiše v dohodnino. Akontacije dohodnine se tudi določijo z odločbo, ki jih letos že pridno pošiljajo.
Lp
Nataša
Nataša vi vidim, da zelo poznate s.p.-je.
Jaz pa se letos prvič borim s primerom, ko je sp kot popoldanska dejavnost - in lastnik sp-ja je bil celo leto 2004 zaposlen v rednem delovnem razmerju pri drugem delodajalcu.
Ta delodajalec je poslal koliko je zaslužil v 2004 letu - kam vnesem ta podatek?
V bilanco s.p.ja - kam?
Ali kot oseba še vedno odda dohodnino?
HVALA:roll:
Jaz pa se letos prvič borim s primerom, ko je sp kot popoldanska dejavnost - in lastnik sp-ja je bil celo leto 2004 zaposlen v rednem delovnem razmerju pri drugem delodajalcu.
Ta delodajalec je poslal koliko je zaslužil v 2004 letu - kam vnesem ta podatek?
V bilanco s.p.ja - kam?
Ali kot oseba še vedno odda dohodnino?
HVALA:roll:
Dohodnino oddate z vpisi 10 plača, 12 regres, ... to je poslal delodajalec, za popoldansko dej. pa obkrožite 31 in vpišete le znesek akontacij davka po odločbi, če jo je prejel. Dohodnino oddate do 31.3., do 28.2. pa Davčno napoved za s.p.. Višino dobička vnese DURS v dohodnino po uradni dolžnosti.
Lp
Nataša
Lp
Nataša
Ne gre čisto dobro tole meni, kljub vaši hitri pomoči.
Dohodnino oddate z vpisi 10 plača, 12 regres, ... to je poslal delodajalec - JA - to odda, kot je navedla tudi sova na obrazcih za dohodnino, kot vsi redno zaposleni - fizične osebe
za popoldansko dej. pa obkrožite 31 in vpišete le znesek akontacij davka po odločbi, če jo je prejel. Odločbo je prejel in mesečno plačuje 10.000 sit akontacije. To akontacijo smo knjižili pri s.p..
Samo to me še bega - to 31 - to je na dohodninskem obrazcu jaz pa imam akontacijo knjiženo na s.p.
Ali sem narobe razumela ???
HVALA za vašo prijaznost
Še enkrat z moje strani , ker sem prej malo pobrkala datume. Izpolniti morate obrazec napoved davka iz dejavnosti s vsemi prilogami, ki se nanaša samo na dejavnost, to do 28.02. 2005.
Do 31. 3.2005 pa še morate oddati njegovo osebno dohodnino v kateri vpišete to njegovo plačo(10, 12. itd) pri drugem delodajalcu, št 31 tega obrazca pa samo obkrožite in napišete znesek plačanih akontacij.
Enostavno se zdi, pa vseeno ravno. V vsakem primeru morate oddati oboje v roku.
Do 31. 3.2005 pa še morate oddati njegovo osebno dohodnino v kateri vpišete to njegovo plačo(10, 12. itd) pri drugem delodajalcu, št 31 tega obrazca pa samo obkrožite in napišete znesek plačanih akontacij.
Enostavno se zdi, pa vseeno ravno. V vsakem primeru morate oddati oboje v roku.