Blag.poslovanje-pologi iztržkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Blag.poslovanje-pologi iztržkov
Po novem pravilniku o blag.plačevanju-kaj pomeni to, da lahko, tudi pravne osebe opravijo obračun pologa in dviga gotovine najmanj enkrat mesečno (Svetovalec Obrtnika 12/2002)?? Ali to pomeni, da ni nujno vsakodnevo polagati iztržkov na banko???:???:LP, Gordana
GORDANA,
pravne osebe (d.o.o.,...) ne smejo opravljati pologov enkrat na mesec, kajti oni nimajo pravice razpolagati prosto z gotovino kot jo imajo s.p.. Pravne osebe morajo polagati gotovino vsak dan na banko, kar pomeni ves inkaso položijo na banko, potem pa lahko dvignejo gotovino za izplačilo materialnih stroškov.
Lp, Bojana
pravne osebe (d.o.o.,...) ne smejo opravljati pologov enkrat na mesec, kajti oni nimajo pravice razpolagati prosto z gotovino kot jo imajo s.p.. Pravne osebe morajo polagati gotovino vsak dan na banko, kar pomeni ves inkaso položijo na banko, potem pa lahko dvignejo gotovino za izplačilo materialnih stroškov.
Lp, Bojana
Jaz pa imam tak primer, da imamo s.p. in d.o.o.
Trgovina je na s.p., storitve pa na d.o.o. TRR na s.p. je blokiran in
nabavljeno blago za trgovino se z asignacijami plačuje iz TRR d.o.o.
Kako je sploh uradno treba polagati iztržke trgovine s.p.?
Pa še nekaj. Ena oseba je in s.p. in direktor d.o.o. Zaposlen je na s.p. Služben avto je na d.o.o. Ali se mu lahko na d.o.o. obračunavajo
materialni stroški in dnevnice. Kako se v tem primeru obračunavajo potni stroški za pot,oziroma materialni stroški za s.p.?
Sedaj sem pa preveč zakomplicirala,a ne?
Vnaprej hvala za odgovore.
lp
8-)
EKA
Trgovina je na s.p., storitve pa na d.o.o. TRR na s.p. je blokiran in
nabavljeno blago za trgovino se z asignacijami plačuje iz TRR d.o.o.
Kako je sploh uradno treba polagati iztržke trgovine s.p.?
Pa še nekaj. Ena oseba je in s.p. in direktor d.o.o. Zaposlen je na s.p. Služben avto je na d.o.o. Ali se mu lahko na d.o.o. obračunavajo
materialni stroški in dnevnice. Kako se v tem primeru obračunavajo potni stroški za pot,oziroma materialni stroški za s.p.?
Sedaj sem pa preveč zakomplicirala,a ne?
Vnaprej hvala za odgovore.
lp
EKA
Gordana, res imate prav, vendar ko je bilo to sprejeto je bila cela panika kaj z inkaso in polaganjem gotovine pri d.o.o.
vem samo to da moji (d.o.o.) polagajo gotovino vsak dan kar gre preko blagajne. Ostalo izstavijo račun poberejo gotovino in sami napišejo "položnico" ter jo sami plačajo kad pač je.
Lp, bojana:)
vem samo to da moji (d.o.o.) polagajo gotovino vsak dan kar gre preko blagajne. Ostalo izstavijo račun poberejo gotovino in sami napišejo "položnico" ter jo sami plačajo kad pač je.
Lp, bojana:)