DAVČNI INŠPEKTOR

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kati
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

DAVČNI INŠPEKTOR

Odgovor Napisal/-a kati »

v ponedeljek začne davčni inšpekcijski nadzor za davek od dobička pravnih oseb za leto 2003.Ali kdo ve- bo preverjal tudi obračune ddv, ali samo postavke iz bilanc in obračuna DDPO?

kati
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Po mojem mnenju se konkretno z obračuni DDV ne bo ukvarjal, vsaj pri nas se ni. Lako ga pa seveda kakšna stvar napelje, da pokuka še v obračun, ali je bil za kakšen račun DDV odbit ali ne ...
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Kati mene pa vseeno zanima, zakaj pride k vam inšpekcija, iz kakšnega posebnega razloga ali kar tako, zanima me namreč če imajo inšpektorji kakšen motiv, da pridejo v firmo.
eura
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a eura »

Mene pa zanima kako vpliva na bilanco plačilo dodatnega davka od dobička po odločbi davčnega organa. Pregled se nanaša na leto 2003, potekal je v letu 2004, odločbo smo prejeli januarja 2005. Kako knjižiti, ter v katero leto.
Prosim za pomoč.

eura
čenča
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a čenča »

Pri nas je lani pregledala poslovno leto 2003, nato pa je naredila še štih probo pravilnosti obračuna DDV za mesec november in december 2003.
Načeloma ne pridejo iz kakšnega posebnega razloga ( ste pač na vrsti za pregled ), lahko pa je vzrok tudi kakšen izstopajoč podatek v bilancah ali obračunu DDPO - morda v preteklih letih. Gleda lahko za 10 let nazaj.
lp
sova
Računovodja
Računovodja

Eura vse nepravilnosti, ki vam jih ugotovi inšpektor za pretekla leta morate knižiti na obveznosti 264 in zmanjšanje dobička oz povečanje izgube na 930oz 931. NIč preko kontov uspeha 7., ker niso davčno priznani odhodki.
eura
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a eura »

Sova, hvala za prejšnji odgovor.
Še nekaj, v katero bilanco to vključim, 2004 ali 2005.

eura
sova
Računovodja
Računovodja

V leto datuma izdaje odločbe, oz plačila obveznosti.
Odgovori