rezervni deli in samoobdavčitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
el
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

rezervni deli in samoobdavčitev

Odgovor Napisal/-a el »

Pozdravljeni!

Malo sem pobrskala po objavah v forumu, ampak nisem nikjer našla odgovora na svoje vprašanje...

Od dobavitelja iz Francije smo prejeli rezervne dele za stroj, ki je še pod garancijo. Dobavitelj nam je izdal "proforma invoice", kjer je navedena vrednost rezervnih delov, z navedbo, da ti niso plačljivi.

Zanima me, ali sem dolžna napraviti samoobdavčitev kljub temu, da rezervnih delov ne bomo plačali.

Kako se potem izpolnita KPR za pridobitve blaga znotraj skupnosti in DDV-O?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

El
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

V Pravilniku DDV 12.člen, 3 odstavek piše: če dobavitelj v garancijskem roku zamenja dobavljeno blago z drugim blagom iste vrste, enake trgovske kvalitete in tehničnih karakteristik, ta dobava ne šteje za obdavčljiv promet.
V IKSU 7/04, str. 29-30 pa piše Neodavčljiv promet, ki se ne vpisuje v davčne evidence:
3. odškodnine:
* dobave kot povračila za škode, nastale na podlagi prejšnjih dobav, če dobavitelji odgovarjajo za škodo in njene posledice na podlagi zakona ali pogodbe
Torej, če je vaš primer tak, ni obdavčitve in ni vpisa v KPR.
LP:)
el
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a el »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal LOTICA</i>
<br />V Pravilniku DDV 12.člen, 3 odstavek piše: če dobavitelj v garancijskem roku zamenja dobavljeno blago z drugim blagom iste vrste, enake trgovske kvalitete in tehničnih karakteristik, ta dobava ne šteje za obdavčljiv promet.
V IKSU 7/04, str. 29-30 pa piše Neodavčljiv promet, ki se ne vpisuje v davčne evidence:
3. odškodnine:
* dobave kot povračila za škode, nastale na podlagi prejšnjih dobav, če dobavitelji odgovarjajo za škodo in njene posledice na podlagi zakona ali pogodbe
Torej, če je vaš primer tak, ni obdavčitve in ni vpisa v KPR.
LP:)

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Najlepša hvala Lotica!

Lep sončen vikend želim:):):)

el
Odgovori