Dodatno pokojninsko zav - se kaj knjiži?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Dodatno pokojninsko zav - se kaj knjiži?

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Z letošnjim letom smo se vključili kolektivno v dodatno prostovoljno pokojninsko zavarovanje. Vsi zneski se plačujejo iz bruto plače zaposlenih. Zanima me, kako se to knjiži? Vsekakor na terjatev do pokojninske družbe, toda kaj je protikonto, ker to ni strošek za podjetje?
[?][?][:)]
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Torej, popravljam, imamo obveznost do pokojninske družbe, ne vem pa, na kateri protikonto bi knjižila.:oops:
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Jaz knjižim na 472. Vendar pa ne gre za davčno priznane stroške. Vključite pa jih med olajšave.

lp

Magda
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Magda,
zakaj to ne bi bili davčno priznani stroški - saj to je moja plača, samo da namesto, da bi dobila neto izplačilo, mi firma nakaže del bruto plače na moj 'pokojninski račun'??:mad:
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Očitno sem vas narobe razumela oziroma prehitro prebrala vprašanje. Mislila sem, da FIRMA za vas plačuje premije dodatnega pokojninskega zavarovanja. Jih pa samo nakazuje iz vaših neto plač, torej ste plačniki dejansko zaposleni, a je tako:???:

Jaz bi knjižila med ostale kratkoročne terjatve 165.../220, potem pa s temeljnico na obveznosti iz neto plač 251/165...

lp

Magda
Odgovori