Plače v računovodskem servisu
Moderator: Mirko Zbačnik
Plače v računovodskem servisu
Povejte prosim, tisti ki delate (delamo) v računovodskem servisu, koliko imate neto, da vem ali sem upravičeno jezna ali kar nekaj nažigam. Opomba: moj neto okoli 160.000,00 sit - delo: od A do Ž![:(!][:(!][:(!]
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal sova</i>
<br />Če imaš raćunovodski servis, si še bolj zaničevan, tukaj smo si pač sami krivi, ker danes pač lahko že vsak dela to računovodstvo, imamo tudi take, ki komaj začnejo, in se jim zdi vse easy , ker ne vejo še niti 10% vsega. Ampak tako pač je.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Se pridružujem.Če znaš izkoristit znanje, ki ga pridobiš v računov. servisu in če seveda imaš to voljo in možnost je to neprecenljivo. In če znaš to tudi unovčit,tvoj mesečni zaslužek ni samo 150 tisoč neto.
En namig: Koliko dohodnin zračunate in izpolnite vsako leto? Pa ne mi reč, da zna to vsak, ker ni res.
Zame je delo rač. servisa užitek in nora razgledanost stroke. In še plača: v sedmih letih od 75 tisoč do prek 200 tisoč.
Za skomine. Lp
<br />Če imaš raćunovodski servis, si še bolj zaničevan, tukaj smo si pač sami krivi, ker danes pač lahko že vsak dela to računovodstvo, imamo tudi take, ki komaj začnejo, in se jim zdi vse easy , ker ne vejo še niti 10% vsega. Ampak tako pač je.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Se pridružujem.Če znaš izkoristit znanje, ki ga pridobiš v računov. servisu in če seveda imaš to voljo in možnost je to neprecenljivo. In če znaš to tudi unovčit,tvoj mesečni zaslužek ni samo 150 tisoč neto.
En namig: Koliko dohodnin zračunate in izpolnite vsako leto? Pa ne mi reč, da zna to vsak, ker ni res.
Zame je delo rač. servisa užitek in nora razgledanost stroke. In še plača: v sedmih letih od 75 tisoč do prek 200 tisoč.
Za skomine. Lp
Za 150.000 plače je mesečni strošek delodajalca 200.000, kar letno znese najmanj 2.400.000 . Če dodaste še regres 200.000 pa samo en seminar in malenkost potnih stroškov boste s stroški dela takoj pri 3.000.000. Delavec v povprečju dela 2080 ur, od teh ur ima od 180 do 200 ur dopusta, tu so še državni prazniki, najmanj 80 ur, najde se še kakšna bolniška in tako dalje. Vse to je treba plačat. Vsi delamo najmanj 30% pod računovodsko tarifo. Vsi, ki delate v računovodsvu za naročnike tako vidite, koliko jim servisi lahko zaračanamo tako, da si lahko malo sami preračunte in boste kaj hitro ugotovili, da stroški dela predstavlajo velik del stroškov in da je v računovodstvo, če hočeš delat temeljito za vsako stranko, nemogoče ustvarjati velike dobičke, ali pa tega vsaj eni ne znamo.
Petnajst solidnih firm od A do Ž, razen gostinstva; plus naša računovodska firma in splošna administracija pisarne v celoti, plus še kak prjatu od šefa (dnevno 8-10 ur).
Delodajalcu od mene ostane cca.300 tisoč čistega na mesec.
SAMO ne pozabit, da je delodajalec pa 25 ur na dan v službi in to res ni lahko prislužen denar.
Čeprav sem kot delojemalec, delam za delodajalce in skoraj razmišljam že tako - res je to začaran krog s tem denarjem.
Je pa res, da se eni enostavno izgovarjajo, da ne morejo plačat več.
Jaz sem na srečo samo enkrat srečala takega bleferja.Ni trajalo dolgo - samo dve leti.
Delodajalcu od mene ostane cca.300 tisoč čistega na mesec.
SAMO ne pozabit, da je delodajalec pa 25 ur na dan v službi in to res ni lahko prislužen denar.
Čeprav sem kot delojemalec, delam za delodajalce in skoraj razmišljam že tako - res je to začaran krog s tem denarjem.
Je pa res, da se eni enostavno izgovarjajo, da ne morejo plačat več.
Jaz sem na srečo samo enkrat srečala takega bleferja.Ni trajalo dolgo - samo dve leti.