Podatki na računu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anazus

Podatki na računu

Odgovor Napisal/-a anazus »

Sedajle mi je pa čist zablokiral. Prosim za pomoč. Dobili smo račun davčnega nezavezanca. Na računu je navedel svojo davčno št, dopisal da ni davčni zavezanec in klavzulo, na podlagi katere ni zaračunan DDV. Ali bi moral navesti tudi našo davčno št:?
sipi
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sipi »

Mislim, da na prejeti fakturni ni potrebno, da je navedena kupčeva ID ali davčna številka. Mora biti navedena, v primeru, da ste vi plačnik DDV-ja, kar v navedenem primeru niste.
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Kolikor jaz vem in imamo večkrat podobno situacijo je, da mora vaš partner na račun, ki ga vam je izstavil, navesti samo vašo IDŠ, matično številko pa ne.
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

saj ni govora o matični številki, ampak v davčni oz ID številki, v primeru ko izdajatelj računa ni zavezanec za DDV, mi pa smo!
sipi
Računovodja
Računovodja

Je vseeno ali je prodajalec davčni zavezanec ali ne, na fakturi ja lahko, <font color="blue">ni pa obvezna ID številka kupca</font id="blue">.
sipi
Računovodja
Računovodja

Sicer pa vse potrebne podatke (kateri podatki so obvezni na fakturah) dobite v 34.členu Zakona o davku na dodano vrednost.

*Sandra*
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

ja, saj vem, da je govora o IDŠ. Če ste vi davčni zavezanec, vaš dobavitelj pa ne, mora on na račun, ki vam ga pošlje, poleg vaše firme in naslova napisati vašo IDŠ, pri podatkih o sebi pa svojo davčno št.
vsaj tako so nas učili.
Odgovori